18 d'agost. Cervera al "Calendari Folklòric d'Urgell" de Valeri Serra i Boldú (VII)

Dimarts 18 d'agost


(...)
Demà Cervera reparteix l'aigua de Sant Magí, mes ja en la vigília cal anotar-ne'ls preparatius. Es festa que ha descrit admirablement lo bon amic Agustí Duràn i Sanpere.
La obtenció de l'aigua es cosa de força complexitat: la font no es a quatre passos; lo santuari de Sant Magí de la Brufaganya, de "Sant Magí lluny", com diuen a Cervera, es a set o vuit hores de distancia, i's fa'l viatge en caravana, amb bons matxos, carregats de cantis en argadells de vime.
La vigilia de la festa, al caient de la tarde, té lloc la solemne arribada de l'aigua; los matxos i'ls rucs, ben arrenglerats, seguint rigorosament l'ordre d'antiguitat en la cerimonia, llueixen tota l'estrepitosa i enlluernadora requincalla de picarols, campanetes, fanals encesos, capelles amb Sant Magí, toies de flors de papers, ventalls, i sobre tot, branques atapides de boixos tendres, que's tambalegen i's brinquen remoroses a dalt de les montures, com un bosc que camina pels carrers, omplint-los de frescor.

Calendari Folklòric D'Urgell,  Serra i Boldú, Valeri. ISBN 9788472024328
Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A., 1981

Font: Calendari Folklòric d'Urgell. Pàg.229

Comentaris

Anònim ha dit…
esport3.cat // Motociclisme
Márquez, imperial
Actualitzat a les 21:23 h1 comentari

Marc Márquez continua fent història en la seva primera temporada a MotoGP. El pilot de Cervera s'ha imposat en el Gran Premi d'Indianapolis i es referma com a líder de la categoria. Dani Pedrosa ha entrat segon i Jorge Lorenzo ha completat el podi. El triomf de Márquez tanca un cap de setmana brillant per al motociclisme català a Indianapolis, amb tres triomfs i tres podis més.
Anònim ha dit…
No és la primera vegada què algú posa un comentari després de la victòria del Marc Màrquez... suposo que volen que en surti una notícia al blog, no?