L'Aquelarret de Cervera arriba a la seva 15a edició




Les bruixes i bruixots, cuques, titelles, xanquers, tabals i diables tornaran a ser els protagonistes de l’Aquelarret de Cervera.

Com ja és habitual, i des de fa 15 anys, la setmana prèvia a l’Aquelarre, el Centre Municipal de Cultura de Cervera organitza els tallers de l’Aquelarret, on els nens i nenes aprenen a manipular els elements que faran sortir a la cercavila infantil de dissabte a la tarda. En la cercavila, un acte que any rere any congrega més públic de totes les edats, hi participen els nens i nenes que fan els tallers, el grup infantil dels Bombollers de Cervera, la Colla infantil dels Diables Carranquers de Cervera, i la Colla infantil dels Dimonis de Montblanc, com a colla convidada. Tampoc hi falta el fi de festa amb la tradicional escumada.

L’Aquelarret és una mostra de la gran participació familiar que té la festa, on els infants poden conèixer de primera mà què es necessita per formar-ne part, i procurar, d’aquesta manera, un relleu generacional per part de les entitats i organitzadors per garantir que la festa tingui continuïtat al llarg dels anys.

Així mateix, el cartell de l’Aquelarret és també una mostra de la vitalitat de l’esdeveniment infantil. Aquest any, i per tercer any consecutiu, l’autor és en Ton Granell, qui ha utilitzat la bruixeta de l’Aquelarre i un diable per escenificar dos elements imprescindibles en la festa, amb el to d’humor on la bruixa fa sempre la punyeta al diable. En Ton Granell ha realitzat el cartell de l’Aquelarret i de l’Aquelarre en diverses edicions de la festa, però per aquestes últimes ha recuperat la bruixa dels primers aquelarres, obra d’en Bep Dalmases, tot modernitzant-la i donant-li moviment per tal que pugui representar i expressar qualsevol acció.

Les inscripcions per realitzar els tallers i sortir a la cercavila s’obren aquesta setmana i fins el 25 de juliol. Després es reobriran el 19 d’agost en cas que hi hagi places disponibles. Per a més informació cal consultar la web de l’Aquelarre.

Font: aquelarre.cat

Comentaris

Jordi ha dit…
Conceptualment és igual que el de fa dos anys, i en la línia dels cartells dels dos darrers anys.
Una mica d'imaginació, si us plau.
Jordi 2a part ha dit…
Em referia al cartell, que és el primer cop que el veig.
Pel que fa al programa de l'Aquelarret, tot igual. Continua atrapat en el temps...
Anònim ha dit…
Òstia, és veritat... estic conceptualment estancat! Gràcies Jordi, per fer-me veure la llum!
L'any que ve -si me'l demanen, és clar- el cartell de l'Aquelarret serà d'un imaginatiu que t'hi defeques!
Gràcies, mestre!

Ton
Anònim ha dit…
No acabo d'entendre el que passa amb els cartells a aquest poble...
Anònim ha dit…
totalment d'acord
Salvador Solé ha dit…
He trobat això que s diu Tic Tac http://tictacvideo.blogspot.com.es/2012/05/com-fer-un-bon-cartell.html
per si uAs serveis.


Com fer un bon cartell?

El cartell representa una de les formes més característiques de la comunicació visual. El seu missatge, la seva informació, han d'entrar visualment, captar-se al moment; hi ha qui diu que un cartell ha de ser com un cop de puny a la vista. La lectura global del cartell ha de fer comprensible tot el seu significat. El text escrit s'ha de reduir al mínim imprescindible. La resta de la informació l' ha de donar la imatge.
un altre jordi ha dit…
Doncs a mi aquesta linia divertida i desenfadada m'agrada i molt!
Anònim ha dit…
Salvador Solé, no tinc el gust de coneixe't, però tinc clar que mentre que tu hi vas, el Ton i molts d'altres ja en tornen.