La Fundació Damm col·labora a la difusió i promoció de les manifestacions geganteres



El compromís s’ha materialitzat en l’acte de signatura, presidit per Ferran Mascarell, Conseller de Cultura, del conveni entre la Fundació Damm i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

L’Agrupació està formada per més de 360 colles, que mantenen una activitat continuada durant tot l’any. Es tracta d’un col·lectiu de més de 3.000 gegants amb una agenda (http://www.gegants.cat/agenda/agenda-gegantera/) de prop de 1.000 de trobades geganteres al llarg de l’any, amb presència en gairebé totes les festes tradicionals del calendari anual.




La Fundació Damm aportarà a l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya 30.000 € anuals per a la difusió i promoció de les manifestacions geganteres a través de diversos suports i canals de comunicació.

D’entre les nombroses activitats del món geganter, aquest 2013 destaquen dues activitats de dimensió nacional:
  • La 7a Fira del Món Geganter, convocada a Sallent els dies 13 i 14 d'octubre. Creada el 2007 amb caràcter itinerant i l'objectiu de fomentar la participació i esdevenir un punt de trobada pel coneixement, la formació i divulgació del món geganter, la Fira acull gegants, constructors d'imatgeria i de remolcs, llibreters, empreses de marxandatge, luthiers, músics, espectacles, conferències, xerrades, exposicions i diferents espais de participació.
  • País Gegant. Congrés nacional de Gegants i Imatgeria Festiva, que se celebrarà els dies 23 i 24 de novembre a Cervera. L'anterior edició del congrés nacional va tenir lloc l'any 1995 a Lleida, i va establir les bases del món dels gegants, els nans i el bestiari a partir de les reflexions del II Congrés de Cultura Tradicional i Popular.
Informació extreta de la pàgina web de la Direcció General de Cultura Popular.

Comentaris