De la Pica d'Estats a la llibertat



La cadena humana que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Pallars Sobirà està preparant a la Pica d'Estats pel dia 24 d'agost necessitarà 1.000 participants i 70 voluntaris. Els participants hauran de pagar una quota de 20 o 25 euros depenent si estan federats o no. Aquesta quota inclou una samarreta commemorativa, un sopar, l'assegurança i el servei de taxis fins l'aparcament del peu de la Pica. El rècord d'una expedició nombrosa a la Pica d'Estats, el sostre de Catalunya amb 3.143 metres, el té l'ascensió que va fer el President Pujol ara fa 30 anys per commemorar el centenari de l'ascensió de Jacint Verdaguer, primer català en coronar el cim. A la Pica es desplegarà una senyera de 150 metres quadrats.

La Pica d'Estats és una muntanya de culte per l'excursionisme i carregada de simbolisme. Jacint Verdaguer va ser el primer català en coronar-la el 25 d'agost de 1883. Ara, 130 anys després, ho faran 1.000 persones fent via per la independència.

La cadena començarà a formar-se a partir de les 10 del matí i està previst que estigui tota formada a la 1 del migdia.

Les inscripcions es tancaran als 1.000 participants per temes de seguretat. Aquesta cadena l'ANC també es donarà a conèixer a la Catalunya Nord donat que des de la vessant francesa també és pot accedir a la Pica d'Estats.

Les inscripcions es podran formalitzar a partir de la setmana vinent a la pàgina de l'Assemblea Nacional Catalana on hi haurà una secció específica per la cadena humana de la Pica d'Estats. L'Assemblea Nacional dóna ple suport a la iniciativa de Via Catalana cap a la independència, que tindrà lloc al Pallars Sobirà. L'elecció de la Pica d'Estats respon al fet de ser un dels símbols de Catalunya per ser el cim més alt del país (3.143 metres).

Imatge extreta de http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pica_Estats.jpg

Informació extreta de http://www.naciodigital.cat/noticia/57081/pica/estats/llibertat

Comentaris

xiruques i amunt ha dit…
Aquests dies també hi ha hagut algunes expedicions cerverines al sostre de Catalunya.