Un juliol ple d’activitat coral a Catalunya

 

Catalunya és un referent europeu per la seva extensa xarxa de corals i cantaires: més de 1.000 cors i de 30.000 cantaires arreu de la geografia catalana.

Aquest estiu el cant coral desplega bona part del seu potencial a Catalunya amb un juliol ple d’activitat en què la FCEC – Federació d’Entitats Corals de Catalunya i el MCC – Moviment Coral Català convoquen els seus respectius programes de cursos i tallers, dels quals us n’oferim una relació:
  • 10 a 14/07. IX Curs de Direcció Coral a Cervera. Cinc dies dedicats  a la direcció i al cant coral, en un ambient dinàmic i de treball. Els alumnes s’iniciaran i milloraran en la direcció de cors amb profunditat, amb algunes sessions dedicades específicament a la direcció de cors infantils.
  • 7 a 13/07. Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona que aquest 2013 arriba a la seva 48 edició, amb 13 corals participants i una previsió de 3.200 espectadors. Tres tallers impartits per Poire Vallvé, Panda Proosdij i Jaume Miranda en els quals es preveu que hi participin un total de 400 cantaires. Els cors participants oferiran un concert a l’Església de Santa Maria del Pi durant els dies del Festival, així com alguns concerts en diferents poblacions properes a Barcelona. El 13/07 Palau de la Música Catalana acollirà el concert de cloenda.
  • 21 a 28/07. Setmana Cantant de Vic, un festival vinculat a la Federació Europea Europa Cantat i organitzat per la Fundació Atlàntida amb la col•laboració del Centre Coral de la Mediterrània, amb seu a Barcelona. Aquest Festival, no competitiu, es duu a terme cada any a diferents ciutats d’Europa. És un festival coral obert a cors mixtos, cantaires individuals i directors de cors que, amb el personal i els voluntaris, sumaran 200 persones.
  • 21/07 a 1/08. Cor Jove Nacional de Catalunya un projecte que impulsen conjuntament el Moviment Coral Català - MCC i Corals Joves de Catalunya. El projecte es presentà a la Convenció 2013 del Cant Coral a Catalunya celebrada aquest mes de gener. Els 40 joves cantaires (18 a 28 anys) seleccionats participaran en un stage amb dos directors i un preparador vocal en 8 dies d’assaig intensiu i oferiran quatre dies de gira: a la Setmana Cantant de Vic, a la Mediterranean Voices Conference de Girona, al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols i al Festival Pau Casals del Vendrell.
  • 29/07 a 1/08. Mediterranean Voices Conference de Girona. Músics, musicòlegs, compositors, directors, corals i cantaires participaran de quatre dies de congrés i festival de cant  coral que es materialitzaran en 7 concerts, 3 projeccions de documentals, una dotzena de conferències i taules rodones i l’exposició Veus de la Mediterrània al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. El programa abasta l’estudi, la presentació i la descoberta de diverses formes de cant col•lectiu en l’entorn mediterrani, des del cante jondo d’Andalusia fins a la crida a la pregària d’Istanbul, des del cant sefardita fins als grups vocals sards, passant per les més íntimes formes de cant familiar (cançons de bressol) o les manifestacions vocals més extravertides.
Imatge extreta de http://emgweb.blogspot.com.es/2012/12/concert-coral-cervia-el-16-de-desembre.html

Notícia extreta de cultura.gencat.cat/cpt/

Comentaris

Anònim ha dit…
Realment és una sort que hi hagi aquest curs a Cervera, així com també que hi hagi les corals!!

I el goig que fa veure per exemple els concerts de la Ginesta, i sobretot que tinguem CORAL INFANTIL ("Coral Infantil Nova Cervera"), perquè realment és des del món coral on els infants i futurs adults aprenen i gaudeixen del fet de cantar conjuntament!!!!

Gràcies a tots els qui ho fan possible, perquè realment el cant ajuda en totes les etapes de la vida.
LLARGA VIDA a totes les nostres corals!!!
Anònim ha dit…
El director del Cor Jove Nacional de Catalunya és el Xavier Puig, director musical de la Setmana Cantant de Vic i del Curs de Direcció de Cervera.

Important presència cerverina en tot l'àmbit.