El Govern nega que el Pacte pel Dret a Decidir sigui un “aquelarre independentista”



El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat aquest dimarts els intents de presentar la reunió de dimecres per constituir el Pacte Nacional Pel Dret a Decidir com un "aquelarre independentista". Homs ha considerat "deplorables" els intents de "manipular" l'enfocament de la trobada, que reunirà al Parlament gairebé 40 entitats i partits "amb punts de vista diferents i fins i tots antagònics" però favorables a celebrar a Catalunya una consulta d'autodeterminació.

Per a Homs, la disjuntiva és si es considera que la democràcia "és un problema o una solució". "Per a nosaltres, la democràcia sempre és la solució, una consulta mai pot ser presentada com un problema, és inacceptable des d'un punt de vista democràtic", ha afegit Homs, que ha assegurat que el Govern fa "tot el possible" per incorporar el PSC al Pacte. De moment, sense èxit. "No sé què més hem de fer", ha afirmat.

Homs s'ha mostrat estranyat que la cúpula del PSC no hi vulgui ser, malgrat que el grup socialista sí estarà a la comissió parlamentària pel dret a decidir i malgrat que divendres passat a Lleida el PSC sí signés un manifest unitari favorable a la consulta, al costat de CiU, ERC, ICV, CUP, i tota mena d'entitats, agents socials i patronals. Segons Homs, seria "raonable" que aquest acord es reproduís al conjunt de Catalunya.

Pel que fa a la renúncia de Foment del Treball a participar en el Pacte, ha explicat que totes les entitats que inicialment es va anunciar que hi serien havien donat el seu vistiplau. Per tant, la patronal Foment se'n va desmarcar després d'haver dit primer que en formaria part.

Text extret de http://www.ara.cat/politica/Govern-Pacte-Dret-Decidir-aquelarre-independentista_0_944305781.html

Imatge extreta de http://rolequest.blogspot.com.es/2011/02/aquelarre-estacion-terminus.html