Creant una cervesa social i col·laborativa.



La Fundació Casa Dalmases inicia un projecte de micromecenatge del 6 al 31 de maig a la plataforma Verkami, per a finançar la seva primera activitat de producció de cervesa artesana al carrer Major de Cervera.

La Casa Dalmases es troba al carrer major de Cervera. Es tracta d'una casa senyorial que volem dinamitzar amb múltiples activitats. Una d’elles és l'elaboració de la primera cervesa social i col·laborativa de La Segarra.

La Fundació Casa Dalmases s’ha creat per a dinamitzar l’espai de la Casa Dalmases de Cervera (bé cultural d’interès local). Compta amb la col·laboració de les entitats l’Olivera SCCL de Vallbona de les Monges i l’Associació Alba de Tàrrega. El mes de desembre vam inaugurar el primer projecte de la Fundació La Botiga “Espígol” situada als baixos de la casa on es venen productes d’economia social i solidària i dóna ocupació a persones amb discapacitat del Centre Ocupacional ‘L’Espígol’.



Volem promoure la inclusió social de persones amb dificultats d'accés al mercat laboral. I ho volem fer amb un producte nou en un mercat que està creixent molt com és el de la cervesa artesana, posant en valor els productes d’una terra de cereals. 

No només això sinó que volem que ens ajudis a triar quina seria la millor varietat de cervesa que podem començar a produir en funció dels teus gustos. 

Ja hem començat a fer les primeres proves. Creiem que un projecte de crowdfunding ens pot ajudar a donar a conèixer els nostres objectius, a finançar les primeres despeses de compra de material i d'adeqüació d'un espai de la casa. 

Amb un sistema participatiu ens adaptarem al teu gust i ens prepararem per oferir-te la cervesa que més t'agradi.

Per què col·laborar amb el projecte?

Amb les aportacions podrem finançar l’elaboració de la primera producció de cervesa. Creiem que a més de per poder tastar un a cervesa artesanal i de qualitat, hi ha múltiples raons per col•laborar en un projecte així:
  • La inexistència de cap centre especial de treball per a persones amb "altres capacitats" a la comarca de la Segarra.
  • La situació de precarietat laboral, sobretot per als col·lectius més desfavorits, amb grans dificultats per incorporar-se al mercat de treball.
  • La inexistència de cap activitat productiva comercial destinada a l’elaboració de cervesa artesanal en àrees properes. Creant un producte de proximitat amb valor afegit.
  • La integració en un territori on un dels productes amb més presència és el conreu de cereals, i especialment l'ordi com a matèria primera de la cervesa.
  • La contribució a la dinamització econòmica i social de Cervera.
La cervesa.

Estem fent proves amb dos tipus de cervesa:
  • una “pale ale” amb aromes especiats i un punt citric.
  • una “red ale”, especialitat sis maltes i llúpols nobles aromàtics, amb gustos torrats suaus.
Però volem que aquest projecte serveixi per què tu hi diguis la teva i ens ajudis a triar aquella cervesa que més t'agradi.

A què destinarem els diners.

Els diners del projecte els destinarem a:
  • La compra de material (olles, termòmetres, cubes, ampolles, etc.) per a començar a produir: 1.400€
  • La compra de materia primera per a l'elaboració de la cervesa: 500€
  • Material de difusió de la campaña: 100€
Si ens trobéssim que assolim l'objectiu, els diners de més els utilitzariem per ampliar la compra de material per a la realització del projecte.

Quanta més gent col·labori més cervesa haurem de fer!!

Calendari.

Durant els mesos de març-abril hem estat fent les primeres proves amb un expert cerveser. Durant el maig volem continuar fent proves i seguint la producció.

Hem calculat que amb l'objectiu que ens hem posat i les recompenses que podem oferir necessitarem elaborar 200 litres de cervesa. Durant el mateix mes de maig en que iniciarem la campanya ens dedicarem a la seva elaboració.

Els mesos de juny-juliol podem començar a lliurar les recompenses i organitzarem els tasts en dates que anunciarem ben aviat.

Enllaç a Verkami per fer aportacions al projecte.

Ens pots seguir a: Web: www.casadalmases.org
Facebook: www.facebook.com/fund.casadalmases
Twitter: www.twitter.com/casadalmases

Comentaris

Home de bar ha dit…
Ja se'm fa la boca aigua... o mes ben dit, se'm fa la boca cervesa!!
Anònim ha dit…
En pocs dies han sumat moltes donacions! Ja estan apunt d'aconseguir els dos mil!!
Anònim ha dit…
A hors d'ara 1.850€ recaptats! Amb 3 donacions de 250€!! Espero ser a temps de fer la meva!