Ajuda la Garbiana Pagesa a aconseguir el seu 'Nou molí per a vells blats'.




La Garbiana Pagesa és una cooperativa dedicada a la producció ecològica de cereals i farines i a la recuperació de blats antics. Ara disposem de dos petits molins de pedra per elaborar farines; per poder viure dignament de la feina de pagès necessitem adquirir un nou molí fariner. Moltes gràcies! 

Per fer-ho han engegat el projecte a l’espai Verkami i de moment les aportacions van arribant. Falta l’últim cop de mà! Pel territori i la cultura de la terra cliqueu el següent enllaç i feu la vostra aportació!

http://www.verkami.com/projects/5251-nou-moli-per-a-vells-blats


La Garbiana | Cooperativa agrícola from VínculoVisual on Vimeo.

La Garbiana Pagesa.

Som una cooperativa de treball associat formada per 4 joves, amics des de la infància de Tarroja de Segarra, petit poble de 110 habitants.

Produïm cereals ecològics i en fem farines en molí de pedra. El nostre projecte és totalment cooperatiu, compartim terres, maquinària, feines, il·lusions i alegries.
Per poder viure dignament de la feina de pagès, ara necessitem adquirir un nou molí que ens faciliti la feina per continuar produint una molt bona farina segarrenca!

Cultivem unes 30ha de cereals ecològics de secà, principalment espelta, sègol, blat persa, blats antics i a més a més gràcies als amics de Cultures Trobades estem recuperant dos blats que havien caigut en desús que eren molt utilitzats a les nostres terres pels nostres avis: el blat blanc de la Segarra i el blat fort de Solsona, així contribuïm a recuperar la biodiversitat de les nostres terres.

A què destinarem els diners?

Totes les vostres aportacions aniran íntegrament a la compra d'un molí de pedra natural que ens permetrà fer tres tipus de farines; integrals, semi-integrals i blanques.

És un molí de fabricació austriaca, moulins du Tyrol ideal per moldre els nostres cereals i fer una farina a baixa temperatura, viva i amb totes les propietats del gra!




Gràcies a aquest molí podrem treballar més bé, amb millors condicions, i així poc a poc, poder anar construint el nostre somni; viure a la nostra terra, treballant-la i estimant-la, creant noves formes d'economia, més justes i cooperativistes!

Calendari.

 Una vegada aconseguits els diners, el molí arribarà en dos mesos, per tant es posarà en funcionament a finals d'agost, just per començar la nova temporada, amb la nova collita!

Sobre les recompenses.

Us entregarem les vostres recompenses a partir del setembre.
  • Per les recompenses de 25, 50, 100 i 250 us animem a que vingueu a recollir-les, així ens coneixem, us podrem agrair personalment el vostre suport i veureu de primera mà el nou molí, les nostres terres i horts i gaudireu d'un bon dia per les Segarres profundes! Estem al centre de Catalunya, no hi ha excusa!!!
  • Per la recompensa de 40€ us enviem gratuïtament a casa vostra un lot de degustació de farines de la Garbiana.
  • Per les recompenses per forners i botiguers (300€) us portarem gratuïtament la farina en entregues pactades a partir del setembre (només Catalunya), tot i que també esteu convidats a veure en persona de quines terres i de quin molí surt la farina que utilitzareu!
  • La recompensa de 400€ és per recollir a Tarroja, en cas d'enviaments els ports no estan inclosos.
Guaita tu on hem sortit!

a la tele...

Hem participat en el documental "La Voz del Viento" aquí en podeu veure el trailer.
i a la premsa...


Us animem a col·laborar en un projecte que estima la terra, arrela joves al territori i revaloritza la feina de pagès per tal que totes i tots ens en nodrim!

http://www.verkami.com/projects/5251-nou-moli-per-a-vells-blats

Informació facilitada per l'Ester Taló, desither@yahoo.es

Comentaris

Anònim ha dit…
el de l'esquerra és clavat al Pou de rac1
ara fora bromes
felicitats pel projecte i endavant amb el molí!