Neix el Cor Jove Nacional de Catalunya.



El Cor Jove Nacional de Catalunya, una iniciativa impulsada pel Moviment Coral Català, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, vol oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats cantaires nacionals i internacionals. 

“La majoria de nacions europees tenen el seu cor jove i Catalunya, sent un referent per la seva extensa xarxa de corals amb més de 1000 cors i més de 30.000 cantaires, ha de disposar d’aquesta eina nacional”, explica Martí Ferrer, president del Moviment Coral Català.

Les proves d’audicions finalitzen aquest cap de setmana, i en elles han participat joves d'entre 18 i 28 anys que ja canten en diferents cors. Un jurat, format per cantors nacionals i internacionals, ha estat valorant els exercicis vocals dels candidats i escollirà als 32 cantaires que composaran el cor durant tot un any. “Cada any es renovaran els seus membres per tal d’oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents”, explica Ferrer.

La direcció també serà rotatòria i l’assumiran compositors de prestigi. Aquest primer any, el Cor actuarà sota la batuta del reputat creador lituà, Vytautas Miskinis, i el director cerverí, Xavier Puig.La primera trobada la faran a Vic, al juliol. 

El Cor Jove Nacional de Catalunya s’estrenarà als escenaris amb motiu de la Conferència de Veus de la Mediterrània, que Girona acollirà del 29 de juliol al 2 d'agost, i que reunirà a compositors, solistes i grups de més de 10 països diferents per oferir una panoràmica de les diferents tradicions vocals i corals del Mare Nostrum.

Clica aquí per accedir a la notícia apareguda al canal 324, de Televisió de Catalunya.

Informació extreta de http://www.ara.cat/cultura/Neix-Cor-Jove-Nacional-Catalunya_0_846515506.html

Comentaris