Èxit de la XV Trobada de Gegants d’Escola de Catalunya.



Cabrils va viure el diumenge 21 d'abril la XV Trobada de Gegants d’Escola en un dia magnífic i en un gran ambient geganter. Les escoles l’Olivera i Mas Maria, amfitriones de la Trobada, es van omplir amb més de 2000 persones vingudes d’arreu de Catalunya, que formaven part de les 45 colles que van participar a la trobada, el nombre més elevat de colles d’escola que mai s’havien reunit en una trobada d’aquestes característiques.

Després de l’esmorzar geganter, grans i petits van poder gaudir de les diferents activitats que tenien preparades: des de tobogans, jocs inflables, tallers culturals i esportius fins als espectaculars trucs de màgia del mag local Adan Xou. I com a colofó, l’actuació d’un grup molt jove però amb molt a dir: els Laietans. Aquest quartet de gralla i percussió va fer ballar a tothom amb les seves reinterpretacions de temes musicals de totes les èpoques, finalitzant amb el seu darrer hit Grallamstyle. I abans de finalitzar el concert, es va descobrir una petita gran sorpresa, el naixement del Patufet, el nou gegantonet dels Geganters de Cabrils, que serà portat pels més petits de la colla.

La cercavila va transcórrer pels carrers més cèntrics del municipi maresmenc, finalitzant davant l’emblemàtic edifici de la Concòrdia, on la plaça es va omplir de gom a gom deixant imatges espectaculars. Amb la plaça plena, els gegantons de l’Agrupació, en Pau i l’Alegria, portats conjuntament per les colles de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012) i Calella (propera Ciutat Gegantera), van fer el ball de protocol davant de les autoritats.

En el moment dels parlaments tant Josep Carlos, cap de Colla dels Geganters de Cabrils, David Roy, president de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i Lina Morales, alcaldessa de Cabrils, van agrair la participació de totes les colles i la feina que fan pel foment de la cultura i les tradicions catalanes, més importants si cap en la situació actual.

I com a fi de festa de la Trobada, es va anunciar la seu de la XVI Trobada de Gegants d’Escola de Catalunya. L’honor va recaure en l’Escola Miquel Martí i Pol, de Barberà del Vallès, que els servirà per tancar els homenatges que han preparat en el desè aniversari de la mort de l’escriptor i poeta català.

Text: Josep Carlos Babot (Geganters de Cabrils)

Text i imatge extrets de http://www.gegants.cat/2013/04/22/exit-de-la-xv-trobada-de-gegants-d%E2%80%99escola-de-catalunya/

Comentaris

Anònim ha dit…
Hi era la Pepa?