Ballar una Festa Major amb bambes? La nova proposta de Munich.






L’empresa de calçat del gran Xavi Berneda i companyia presenta un innovador model basat en l’espardenya tradicional i que podria ser una bona alternativa per a les colles de cultura popular.

Us imagineu una festa major on els balls ballessin amb bambes Munich? Jo de moment em reservo l’opinió però aquesta és la proposta que han llançat la multinacional amb seu a Capellades i que de moment, ha generat un divertit debat a les xarxes socials.

El nou model anomenat “La terra” combina trets característics de l’espardenya, com ara la llengüeta frontal, la sola d’espart i la rugositat del teixit, amb altres pròpis de la marca, com el tall i la X inconfusible de la companyia. El model forma part de la col·lecció primavera-estiu 2013, és a dir, que d’aquí ben poquet ja la podrem trobar a les sabateries i botigues de l’empresa a un preu de 99€.

Aquesta proposta torna a posar de manifest la catalanitat de la marca després de la col·laboració amb la plataforma Keep Calm and Speak Catalan de fa uns mesos. Un fet que mai han amagat.

El que està clar és que el llançament ja ve acompanyat d’una gran expectativa i d’una certa polèmica sota el braç. Una bona forma de publicitar la col·lecció i de crear soroll. Haurem d’esperar a veure quina acollida té al mercat i sobretot, als balls populars de les festes majors per parlar més acuradament del tema. Personalment, a Vilafranca no ho veig. A Gràcia no posaria la mà al foc…

Comentaris

Anònim ha dit…
M'agraden, però de moment, no me les puc permetre.
Salvem els oficis tradicionals! ha dit…
Millor comprar espardenyes als artesans i mantindre el seu ofici, en perill d'extinció!

La gent quan s'en cansi del tema de ser independentista i d'estimar les tradicions del país les retiraran del mercat com un altre simple model de sabates!

Salvem les tradicions! Salvem els oficis tradicionals!
Anònim ha dit…
Em semblen una verdadera "horterada" d'uns oportunistes per fer calers, i ademes no son baratetes que diguem. Per aquest preu em compro una "bamba" "bamba" (osea calzado deportivo com li diuen els de madrid)
Anònim ha dit…
Doncs a mi em sembla bé la iniciativa.

Defenso clarament també els artesans i el petit comerç. Però com a marca catalana em sembla molt bé que hagi tret una col.lecció enfocada a la ressurrecció de l'espardenya i la seva reivindicació pel gran públic. I rellençar-la de nou.