Més d'un centenar d'actes a Arenys de Munt per la Capital de la Sardana 2013.



El proper 16 de març de 2013, Arenys de Munt donarà el tret de sortida als actes de la Capitalitat de la Sardana, en un acte institucional que sumarà el suport d’entitats locals i comarcals a una proposta escènica de gran format, ‘Sardana universal’, espectacle dissenyat per Jordi Pesarrodona (de la companyia Gog i Magog).

A grans trets, la programació d’"Arenys de Munt, Capital de la Sardana 2013" potencia els aspectes següents:
  • Innovació/Creativitat/Cultura: espectacle inaugural (‘Sardana universal’), presentació de la formació The New Catalan Ensemble (espectacle amb Andrea Motis i Joan Chamorro al Castell Jalpí), 1r Aplectrònic (Lafaille Cobla & Raph Dumas amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona & House Aborígen), Cobla dels Sons Essencials, revisió de la sardana a càrrec del grup RELK, Gastronomia i cultura (Jornades sobre l'art de la cuina i Vinyacat, maridatge de vins i música tradicional).
  • Vinculació amb el territori: implicació de prop d'una quarantena d'entitats locals d'Arenys de Munt així com de les agrupacions sardanistes de la comarca del Maresme, la Selva i el Barcelonès. Col.laboracions amb els municipis més propers (Arenys de Mar, Mataró, Calella, Malgrat de Mar...) i amb les entitats i federacions d’abast nacional.
  • Objectius nacionals: celebració dels Premis Capital de la Sardana, concursos i convocatòries multitudinàries -la sardana que envolta el nucli urbà d'Arenys de Munt-, trobada anual de gent gran, col.laboració amb la Catalunya Nord...
  • Reflexió/formació/creació de nous públics: jornades sobre patrocini i mecenatge adreçades a les entitats de cultura popular, treball en comú amb les escoles del municipi, celebració de jornades i xerrades que serviran per elaborar materials de treball útils per a la comunitat sardanista, etc.
  • Suport a les efemèrides i commemoracions: 125è aniversari de La Principal de la Bisbal i 25à aniversari de La Principal d’Amsterdam, jornades poètiques, etc.
El nou projecte ‘Capital de la Sardana’ neix amb la voluntat de difondre i impulsar noves propostes vinculades al món de la sardana i el coblisme actuals. Arenys de Munt es converteix d’aquesta manera en la primera Capital de la Sardana i cedirà el març de 2014 el relleu a la ciutat de Barcelona.

Per a més informació, clica aquí.

Informació extreta de http://www.ensdecomunicacio.cat/noticia/mes-dun-centenar-dactes-arenys-de-munt-la-capital-de-la-sardana-2013

Comentaris