55 anys de la Colla Sardanista Jovencells (1957-2012)

En aquesta Festa Major la Colla Sardanista Jovencells celebra el seu 55è aniversari.

Per aquest motiu, recuperem sota aquestes línies el dossier -coordinat per la mateixa colla- que el febrer de 2008 va editar la revista 'Segarra Actualitat' amb el títol "Colla Sardanista Jovencells".



La Colla Sardanista Jovencells de Cervera va fer la seva presentació el dia 28 de setembre de 1957 (Festa Major del Sant Crist) a la una del migdia a l'envelat del Casal de Cervera, en el decurs d'un concurs de sardanes local que acostumava a organitzar aquesta entitat.

La presentació fou un xic difícil, ja que la manca d'experiència i de rodatge sardanista, i el neguit de no sortir-se'n gaire bé, va fer que la primera sardana no es desenvolupés tan correctament com calia. Malgrat les dificultats, va ser el moment en què la Colla Sardanista Jovencells (aleshores Jovincels) va començar a ballar.

El primer concurs sardanista en el qual va participar fora de Cervera va ser el d'Igualada.

Als inicis de la Colla els nois anaven vestits amb camisa blanca, pantaló negre i faixa vermella; les noies amb brusa blanca, faldilla vermella i faixa negra.

Aquesta primera colla estava formada, inicialment, per quatre parelles: Josep M. Armengol i Dolors Curt, Ramon Camps i Montse Guspí, Josep Corbera i Carme Ortiz, i Miquel Oró i Concepció Puig.













Comentaris