El Toni Nadal ens ha deixat.



El nostre amic Toni Nadal, cerverí, meteoròleg de TV3, profundament segarrenc, geganter, i sempre diable carranquer, ha mort aquest cap de setmana, als 40 anys, en un accident de muntanya.

Llicenciat en Geografia, Toni Nadal va començar a treballar en el Servei de Meteorologia de TV3 el 1996. Prèviament havia fet la informació del temps a Televisió Espanyola a Catalunya.

Toni Nadal era un gran aficionat al muntanyisme i un enamorat del paisatge i les tradicions de Catalunya. Una passió que va marcar la seva feina i que va intentar transmetre tant en les previsions meteorològiques com en els seus reportatges del programa "Espai Terra".

Sempre en el nostre record!

Fotografia de l'Albert González, extreta de http://www.flickr.com/photos/albertgonzalez/2866227146/

Nota de premsa extreta de http://www.324.cat/noticia/1791033/catalunya/Mor-el-meteoroleg-de-TV3-Toni-Nadal-en-un-accident-de-muntanya-al-Parc-Nacional-dAiguestortes

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Mor el meteoròleg de TV3 Toni Nadal.

Ha patit un accident de muntanya durant el cap de setmana
ARA

Barcelona | Actualitzada el 02/07/2012 10:54

El meteoròleg de TV3 Toni Nadal ha mort aquest cap de setmana com a conseqüència d'un accident de muntanya al coll de Contraix, a l'Alta Ribagorça. Nadal, nascut a Cervera fa 41 anys, era llicenciat en geografia i un gran aficionat a la muntanya, i havia fet les primeres aparicions a TV3 l'any 1996. Actualment presentava 'El temps' i formava part de l'equip del programa 'Espai Terra'. Anteriorment havia presentat també la informació meteorològica a TVE-Catalunya.

Els bombers han localitzat el cos a primera hora d'aquest dilluns després que la família, en no poder contactar-hi, en denunciés la desaparició diumenge. La pluja i la boira havien dificultat la recerca durant el diumenge. Nadal estava fent la tercera etapa de la travessa dels Carros de Foc.

Els seus companys meteoròlegs de TV3, Tomàs Molina, Francesc Mauri i Eloi Cordomí, l'han recordat a 'Els matins' i n'han destacat el seu gran coneixement de la geografia catalana. Molina l'ha definit com "un GPS en persona", i Mauri ha remarcat que "coneixia el territori pam a pam", que en tenia "un coneixement brutal", per la qual cosa, ha dit, tenien "molta confiança" que aconseguirien localitzar-lo viu, ja que pensaven que "no es podia haver perdut".

"Tot el que tenia a veure amb la geografia i el paisatge era la seva passió", ha explicat Cordomí, i Molina ha afegit que, a més del territori, l'apassionaven les tradicions i la cultura popular, especialment per la seva vinculació amb la terra i les estacions de l'any.

Sobre la seva trajectòria a TV3, Mauri ha recordat que va ser "el primer becari de geografia" que va entrar al departament, els anys 1993 i 1994. Segons Molina, la primera impressió que li va causar va ser "molt bona". "Era un tio excepcional", ha assegurat, i per això, tot i que en un primer moment no van poder contractar-lo, van anar a buscar-lo a TVE quan el 1996 van poder fitxar un nou membre per al departament.

Per la seva banda, Cordomí ha explicat que, a més de company de feina, Nadal, per a ell, era "un amic", i que fins i tot havien fet excursions junts per la muntanya. La seva relació havia començat fins i tot abans que Cordomí entrés a TV3: "Quan era petit jo tenia una estació meteorològica a casa i trucava a TV3 per donar les dades. S'hi posava ell, parlàvem, i si cometia algun error, me'l corregia", ha explicat. A més, Cordomí n'ha destacat la "senzillesa", i ha assegurat que "les parafernàlies li anaven grans".
_____________________________________________
http://www.ara.cat/comunicacio/Mor-meteoroleg-TV3-Toni-Nadal_0_729527119.html
Anònim ha dit…
Adeu Toni
Anònim ha dit…
Et trobarem a faltar!
Anònim ha dit…
TERRIBLE NOTÍCIA! Ens deixa un buit insubstituible! Compromès com pocs en totes les iniciatives que porten a fer créixer la Segarra, actiu defensor de la comarca i didàctic comunicador dels valors naturals, el paisatge i la dignitat del territori. Ell ha fet moltíssim pel futur de la comarca. Els que quedem, haurem de saber agrair-li-ho i estar-ne a l'alçada: per ell, pels seus fills i pels nostres. Gràcies, Toni!
Anònim ha dit…
Tot i que els ultims anys no feia de diable... Sempre estara en el meu record l'honor que li suposava poder fer de Llucifer a la baixada...
Sempre quan fem diable estaras en el nostre record!
Diable soc d'aquest ball
diable soc i sere
visca la diablessa
i les banyes de Llucifer!
Anònim ha dit…
Una de les persones que més ha fet per promocionar aquest territori.
Descansa en pau, Toni.
L'estoret mandrós ha dit…
La Segarra perd un gran company.

La seva senzillesa, el seu amor pel territori la seva gent i per la cultura del nostre país que sabia encomanar a qui parlava amb ell en faran especialment dolorosa la seva pèrdua.

Toni, et trobarem a faltar.
Anònim ha dit…
La gran família CARRANQUERA està de dol, sempre et recordarem.

Si un nom ha de tenir el Llucifer durant la Baixada de l'Aquelarre, aquest ha de ser el teu.
ferrer del sindicat ha dit…
Guardià de la terra, defensor del país, militant de la tradició. Perdem un home imprescindible, però ens queda l'obra. Sempre en el record. Gràcies a bots i a barrals.
Fòrum L'Espitllera ha dit…
NOTA DE CONDOL

L’associació cultural Fòrum l’Espitllera fa pública la seva consternació per la pèrdua d’en Toni Nadal i Segura. En Toni ha estat un membre molt actiu de la nostra entitat, responsable de bona part dels treballs sobre energies renovables i paisatge i un pilar insubstituïble, d’una generositat, una modèstia i una saviesa exemplars. Ell ens ha fet llegir, entre les alzineres i els rostolls, els valors intrínsecs del nostre país i ens ha ajudat a estimar una terra que ja el tenia com un dels seus fills il•lustres i que hi queda en deute.

Terrible és la pèrdua d’un amic, d’un home jove i d’un pare de família, i enorme el forat que deixa a la nostra entitat. Compromès públicament amb la reivindicació de la identitat segarrenca i dels vincles entre els territoris de la comarca històrica, la seva sobtada desaparició estronca uns projectes que, ben segur, ara avançaran coixejant. El nostre compromís queda en atresorar el llegat que ens ha deixat i saber-ne estar a l’alçada, projectant-lo cap al futur per a -com ha fet ell- deixar enrere un món millor que aquell que ens ha estat donat.

El nostre més sincer condol, molt especialment als seus fills, a la seva família i a tots aquells que l’han estimat. Gràcies, Toni!
Fundació Jordi Cases i Llebot ha dit…
CONDOL

La Fundació Jordi Cases i Llebot es vol afegir a les mostres de condol per la sobtada desaparició d’en Toni Nadal. El comptem entre els nostres, entre els estimats, entre els més vàlids, entre els que sempre van saber divulgar la Segarra amb orgull i, a més, van voler col•laborar en molts dels seus projectes, sense vacil•lacions i amb el mestratge de qui coneix profundament el país i s’hi dedica sense reserves.

Per tot això, per l’enorme buit i consternació que sentim i per la gratitud que ens mereix la seva tasca de sempre en favor de la nostra comarca, en aquests difícils moments ens fem absolutament solidaris del dol de la seva família més directa i dels seus incomptables amics.

Fundació Jordi Cases i Llebot
Hostafrancs, 2 de juliol de 2012
La Colla de Florejacs vol palesar la seva consternació per la mort de Toni Nadal i Segura. En Toni Nadal ha estat un molt bon amic del poble de Florejacs, que va tenir l’honor d’agrair-li la seva tasca en favor de la comarca amb el lliurament del guardó de la Flor de Florejacs durant la Fira de l’any 2009. Queda sempre en el nostre record les paraules de suport que ens va dedicar aquell migdia de primavera radiant des de la torre del castell i la seva participació entusiàstica amb la colla de geganters de Cervera en el bateig de la nostra gegantona.

Una forta abraçada als seus fills i als seu familiars, a qui volem acompanyar en aquests moments de profund dolor, i el més sincer condol a tots aquells que mai l’oblidaran. Gràcies, Toni. Descansa en pau.
Guillen de Cervera ha dit…
En una col·lecció de llibres del senyor Turull hi havia un o uns llibres que parlaven dels homenets i homenassos.
No cal dir que era en Toni. Deixava petjada per on ell passava.
Serà recordat per moltes col·laboracions i participacions en entitats i centres de Cervera.
De totes elles em quedo ab una xerrada sobre els vents de la Segarra a l'auditori, genial.
Les entitats de la nostra ciutat et trobarem a faltar.
Departament de Geografia i Sociologia Universitat de Lleida ha dit…
Els professors de geografia de la Universitat de Lleida, volem
expressar a la família de Toni Nadal la nostra tristesa i sentiment per la pèrdua del geògraf segarrenc. Toni Nadal començà la seva carrera de geografia el 1989, al llavors Estudi General de Lleida.

Els professors que vam tenir la sort de tractar-lo guardem un
excel•lent record d'ell en tots els sentits; evidentment fou un
alumne excepcional. La seva trajectòria vital ha estat tot un exemple per a les noves generacions de geògrafs.

També nosaltres trobarem a faltar el seu somriure.

Departament de Geografia i Sociologia Universitat de Lleida
Anònim ha dit…
Toni des de La Bisbal d`Emporda et trovarem a falta eres unic no tornarem a tenir a ningu com tu.
Gracies per tot
Segur que alla on estas veuras tot Catalunya als teus peus i veuras com nosaltres ens axugem les llagrimes per la teva perdua.
Adeu Toni
Anònim ha dit…
Toni, fa 13 dies que ens has deixat, i cap dia no he deixat de pensar en tu, i el perque de tot, miro el cel i de segur que tu estas mirant tot el teu voltant, miro les estrelles i se que una d`elles es tu i que cada nit ens il-luminaras.
Descansa en pau Toni.
Et trobem a faltar.
Fins aviat amic.