Exposició “La Festa Major de setembre a les escoles”



Un dels projectes de l’Agrupació Seny Major és divulgar i apropar la cultura popular als més petits. És per aquest motiu que sorgí el grup de treball de la Cultura popular a les Escoles que, amb l’ajuda dels Serveis Educatius de la Segarra, és formalitzà en un seminari amb la intenció d’assegurar el treball de tots els elements festius al llarg de l’escolaritat mitjançant les festes de la nostra ciutat.

Aquest seminari el formem mestres i membres de diferents entitats que, amb el suport del Pla Educatiu de l’Entorn, el Servei Educatiu de la Segarra i nombrosos voluntaris, hem elaborat materials pedagògics (fitxes, contes, videos...) per treballar la Festa Major de Setembre a les Escoles. Hem començat per aquesta festa perquè és la primera del curs acadèmic, és en la que participen més entitats i és una de les més viscudes per la mainada.

El material elaborat s’ha posat en pràctica a totes les escoles de Cervera les setmanes prèvies i posteriors a la passada Festa Major de Setembre.


3r curs de primària de l'escola Les Savines.


Educació infantil 5 anys de l'escola Josep Arques.


Educació infantil 5 anys de l'escola Jaume Balmes.


4t curs de primària de l'escola Josep Arques.


Aprofitem aquestes ratlles per donar un agraïment a totes les entitats de l’Agrupació Seny Major, al Pla Educatiu de l’Entorn, al Servei Educatiu de la Segarra i molt especialment als següents col·laboradors que han fet que això sigui possible: Jordi Rosell, Alba Bosch, Àngela Riba, Assumpció Paredes, Rosa Fondevilla, Xavier Miret, M. Teresa Riba, Francesca Fabregat, Conxita Castellà, Teresa Casajuana, Jesús Carbonell i Ramona Citoler.

Els dies 11 i 12 de Febrer , coincidint amb el cap de setmana després a la Festa Major d’Hivern, aquests materials estaran exposats a l’Auditori Municipal de Cervera en motiu de donar-los a conèixer a tots els ciutadans. Serà una bona oportunitat per veure i manipular el material amb que ha treballat l’alumnat d’educació infantil i primària de Cervera.

Des del seminari continuem treballant per apropar les festes de la ciutat als nens i nenes. El proper material que estem preparant és de la Festa Major del Santíssim Misteri.

EXPOSICIÓ La Festa Major de Setembre
a les Escoles.

Lloc: Auditori Municipal de Cervera.
Dies: 11 i 12 de febrer de 2012.

L’acte de presentació de l'exposició tindrà lloc
el dissabte 11 de febrer a 2 quarts d'1 del migdia (12.30 h)
al mateix Auditori.

Informació facilitada per l'Agrupació Seny Major, agrupaciosenymajor@gmail.com

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola, només dir que la foto és dels alumnes de 4t. de l'escola Mn. Josep Arques.
Enhorabona pel blog!
Anònim ha dit…
Encara que aquí no ve a tomb, algú pot donar informació del Fòrum l'Espitllera i donar el nom d'alguna persona per poder-hi contactar?
Gràcies!
Anònim ha dit…
A la web de l'espitllera hi trobaràs la informació:

www.espitllera.cat

Salut
Anònim ha dit…
Si no vaig equivocat la tercera foto amb els campaners, no correspon als nens de 4rt de primaria de CEIP Jaume Balmes, sinó que pertany al mateix curs peró del CEIP Mn.Josep Arquès.
Lo Carranquer ha dit…
Queda rectificada l'errada. Gràcies per l'apunt!
Anònim ha dit…
Moltes gràcies per la informació!
Anònim ha dit…
Eppppp!!!!!
Hem d'anar a veure con Seny Major sembra a les escoles.
Tot una currada dels seus autors.