El documental "Fora de joc" destapa els entrebancs que han trobat les seleccions esportives de Catalunya



Catalunya fa molt temps que lluita per l'oficialitat de les seves seleccions, especialment des de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. Aquesta associació ha promogut un documental per mostrar els entrebancs que ha anat trobant pel camí en l'intent d'obtenir el reconeixement internacional. Aquest documental es titula "Fora de joc" i s'ha emès aquest dijous al canal Esport3.

Fresno, Califòrnia, any 2005. La Federació Espanyola de Patinatge força l'exclusió de Catalunya de la Federació Internacional. Aquest és el punt de partida del documental "Fora de joc", que denuncia les maniobres de l'administració de l'Estat per frenar l'oficialitat de les seleccions catalanes.

Aquesta és la rèplica, contundent, de Carmelo Paniagua, president de la Federació Espanyola de Patinatge. És un dels molts testimonis que apareixen en el documental, produït per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. Diversos representants de federacions internacionals hi desvelen el joc brut.

Presidents, directius i, fins i tot, esportistes han viscut de primera mà l'hostilitat de les institucions espanyoles.

Text extret de http://www.esport3.cat/noticia/1529552/esports/El-documental-Fora-de-joc-destapa-els-entrebancs-que-ha-trobat-la-seleccio-de-Catalunya

Vídeo extret de http://www.tv3.cat/videos/3881670/Fora-de-joc-el-documental-sencer