Cervera explica en un còmic l’origen de la Generalitat de Catalunya



CERVERA.- El Centre Municipal de Cultura (CMC) de Cervera està ultimant l'edició del nou còmic “Viatge a l’Origen de la Generalitat”, que veurà la llum aquest mes de desembre. El volum serà el segon fruit del treball realitzat conjuntament per la historiadora Maria Teresa Salat i l'il·lustrador Ton Granell, que ja van publicar, fa dos anys, un primer còmic sobre la història de la ciutat de Cervera on ambdós resideixen. Si en aquella ocasió, l'eix de l'obra seguia una temàtica local, en aquesta ocasió la intenció dels seus promotors és arribar a un àmbit superior, donat l'interès que, per a tota la població de Catalunya en general, té el coneixement de l'origen de la que és la seva primera institució de govern.

Encara que ofereix la facilitat de lectura per a totes les edats i l’amenitat pròpies de qualsevol còmic, “Viatge a l’Origen de la Generalitat” ha estat ideat i realitzat amb absolut rigor històric i àmpliament documentat sobre els costums del segle XIV en el qual s'ambienta principalment, ja que té el seu principal focus d'atracció en les Corts generals que Pere III va convocar a Cervera l'any 1359. El robatori d'un dels documents d'aquella sessió, que encara es conserva en la realitat a l'Arxiu Històric Comarcal de la capital de la Segarra, serà el motiu que donarà lloc al viatge en la història dels dos personatges que ja van ser protagonistes del primer còmic, l'arxiver Magí i la seva neboda Magda, gràcia al peculiar mòbil i els certs poders de bruixa que aquesta posseeix.

Segons s'ha afirmat des del CMC, ambdós volums volen ser “l'inici d'una sèrie de relats històrics de bon tros rigor i alhora fàcils de comprendre”. El còmic, que serà presentat públicament el pròxim 16 de desembre a Cervera, compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Informació facilitada pel Ton Granell, tongranell@terra.es

Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies per la publicació!

Ton
Anònim ha dit…
Ara ja se que em cgarà el TIÓ,

Gracies Ton i Teresa i que no pari aquesta creativitat,
Anònim ha dit…
fantàstic! això té molt bona pinta i el rigor i la genialitat assegurats!
gràcies, autors!