Cervera i el Club de Billar del Casal acullen un nou Campionat d'Europa de billar a la Banda



El Casal de Cervera tornarà a ser la seu del 21 al 27 de novembre d'una competició d'alt nivell internacional. Vam encetar el camí d'esdeveniments internacionals el 2003 amb el primer Campionat d'Europa. En aquell moment semblava un repte inassolible, i vam posar la cirereta dels campionats l'abril de 2009 amb el Campionat del Món en la modalitat a la Banda.

Durant aquests anys, el club, i per extensió la ciutat de Cervera, s'ha convertit en punt de referència del circuit internacional i en lloc de trobada habitual dels millors especialistes dels jocs de sèrie d'arreu del món.

Aquest 2011 totes les mirades del món del billar es tornaran a centrar a la ciutat de Cervera amb un nou Campionat d'Europa, on esperem tornar a assolir el nivell organitzatiu i esportiu d'aquests darrers anys.

Una mica d'història.

El Club de Billar del Casal de Cervera va ser fundat el 1967, i és el club de l'Estat espanyol amb més capacitat d'organització de competicions internacionals en les darreres dues dècades. Han estat 1 Campionat del Món (2009), 3 campionats d'Europa (2003, 2005, 2007) i 16 campionats d'Espanya.

Un altre actiu del Casal és el fet de tenir, des de fa gairebé 40 anys, el millor jugador de billar que ha tingut mai la demarcació de Lleida. Francesc Xavier Fortiana té en el seu palmarés el rècord de campionats de Catalunya, a més de 5 campionats d'Espanya absoluts i un bronze europeu.

Pensem i reivindiquem el billar com un esport que ens dóna identitat, i que dóna nom a Lleida i a Catalunya. I perquè aquesta reivindicació no quedi en paraules, tornem a engegar ara la iniciativa d'un Campionat d'Europa de billar a la Banda, on esperem convocar els millors jugadors a nivell internacional d'aquesta modalitat.

El sistema de joc.

El sistema de joc d'aquest Campionat és obert.

La fase de prequalificació es juga el dimarts 22 amb 18 jugadors (6 grups de 3) i es classifiquen 13 jugadors per a la següent fase (a 100 caramboles). La fase de qualificació es juga dimecres amb 21 jugadors (7 grups de 3) i es classifica el guanyador de cada grup per jugar la següent fase (a 100 caramboles també).

La fase de grups es disputa dijous i divendres amb 8 grups de 4 jugadors, que juguen entre ells i dels quals es classifiquen 2 jugadors de cada grup (a 125 caramboles).

Finalment, els 16 classificats resultants juguen dissabte i diumenge la fase final a KO directe a una distància de 150 caramboles, fins arribar a la partida final per proclamar el campió d'Europa.

Club de Billar del Casal de Cervera

Per a més informació del Campionat d'Europa cliqueu aquí.

Informació facilitada pel Sergi Garriga, sergi.garriga@bonarea.com

Comentaris

Anònim ha dit…
Voleu dir que el cartell està a l'alçada de l'esdeveniment?
Lo Carranquer ha dit…
Èxit organitzatiu del Campionat d'Europa de billar

El Casal de Cervera ha tornat a ser la seu d'una competició d'alt nivell internacional, el Campionat d’Europa de billar en la modalitat a la banda, disputat entre el 21 i el 27 de novembre, i que ha reunit els millors jugadors del món de l’especialitat.

El belga Frederic Caudron es va proclamar campió en la final disputada davant de l’holandès Jean Paul de Bruijn, mentre que la tercera posició ha estat pel català Joan Espinasa i el francès Bernard Baudoin.
El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, va fer el lliurament de trofeus, el diumenge 27 a la tarda.

Amb 48 participants, entre els quals el cerverí Francesc Fortiana (22è classificat), el Campionat d’Europa de billar ha estat una altra vegada un èxit organitzatiu del Casal de Cervera.
El Club de Billar del Casal de Cervera va ser fundat el 1967 i és el club de l'Estat espanyol amb més capacitat d'organització de competicions internacionals en les darreres dues dècades: 1 Campionat del Món (2009), 4 campionats d'Europa (2003, 2005, 2007 i 2011) i 16 campionats d'Espanya. Ara es planteja la possibilitat de tornar a organitzar el Campionat del Món en l’edició del 2013.
Un altre actiu del Casal és el fet de tenir, des de fa gairebé 40 anys, el millor jugador de billar que ha tingut mai la demarcació de Lleida, Francesc Fortiana, que té en el seu palmarès el rècord de campionats de Catalunya, a més de 5 campionats d'Espanya absoluts i un bronze europeu.
_____________________________________________________
http://www.cerverapaeria.cat/noticies-ca/exit-organitzatiu-del-campionat-deuropa-de-billar