25 de novembre, Cervera · Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència de gènere



Aquest novembre és un mes important de reivindicació i de lluita contra la violència vers les dones. El proper divendres 25 de novembre tornem a alçar la veu en motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència de gènere.

Us esperem a partir de les 19.30 h a la plaça Santa Anna per iniciar la Cercavila amb Band Tokades i Fadunito fins a l'església de Sant Joan Degollat on es llegirà el manifest 25-N, es duran a terme els espectacles Lletres ferides (lectura d'una selecció de textos literaris) i Titelles (espectacle audiovisual per adults) i, per finalitzar, s'oferirà un tastet de tardor.

Però aquest any, el 25 de novembre serà més especial que mai, ja que, a més de les diferents activitats que hem programat, farem la presentació oficial del nou nom de l'Associació: La Segarrenca. Nom que abandera el gir de l’associació que, malgrat continuar amb l’objectiu de treballar, conscienciar i participar per a l'assoliment de la igualtat, considera que aquesta lluita és cosa de dones i d’homes i per tant, aquests últims també hi han de tenir cabuda. Amb la nova denominació, es vol mantenir la referència geogràfica i es considera interessant fer ús del gentilici 'segarrenca', com un homenatge a la dona de la Segarra.

Us hi esperem!!

Text facilitat per La Segarrenca Associació per la Igualtat, lasegarrenca@gmail.com

Comentaris

Joan ha dit…
I què se n'ha fet de l'associació de dones progressistes? Continua igual o s'ha canviat el nom?
Roser ha dit…
La Segarrenca és l’Associació per a la Igualtat de la Segarra, que es va crear famés de 10 anys amb el nom d’Associació de Dones Progressistes de la Segarra. Ara reneix amb aquest nou nom, que va ser aprovat per Assemblea aquest mes de novembre.
El nom de La Segarrenca es va considerar encertat perquè complia els criteris que s’havia proposat la nova junta. Es volia treure el mot dones del nom antic, creiem que la lluita és cosa de tothom, de dones i d’homes; es manté la referència geogràfica i es considera interessant fer ús del gentilici ‘segarrenca’, com un homenatge a la dona de la Segarra.