Nomenat el nou Consell de la Cultura Popular i Tradicional



El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) número 5930, de 28 de juliol, ha publicat la Resolució del Departament de Cultura, de data 12 de juliol de 2011 “de nomenament de vocals del Consell de la Cultura Popular i Tradicional”.

Les persones nomenades són:

El Consell de la Cultura Popular i Tradicional és el màxim òrgan consultiu del Departament competent en matèria de cultura en les matèries regulades per la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural, i té per finalitat contribuir al millor desplegament de la cultura popular i tradicional i facilitar el compliment de les funcions que té encomanades el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Són funcions del Consell de la Cultura Popular i Tradicional:

a) Assessorar el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana en l'exercici de les seves funcions.

b) Emetre informe preceptiu sobre la declaració de festes i elements festius d'interès nacional i sobre la declaració d'associacions i fundacions d'interès cultural.

c) Emetre informe sobre les propostes a incloure en la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat, que fa pública el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

d) Proposar al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana les accions que consideri convenients per a la protecció i la difusió de la cultura popular i tradicional i per al suport a l'associacionisme cultural, amb especial atenció a la visualització de la contribució de les dones en aquest àmbit.

e) Elaborar un informe anual sobre l'estat de la cultura popular i tradicional a Catalunya, que incorpori la perspectiva de gènere i de les dones en la seva elaboració, i a tal efecte indiqui les repercussions o l'impacte de les actuacions realitzades amb relació a dones i homes.

f) Aprovar la memòria anual d'activitat del Consell de la Cultura Popular i Tradicional i trametre-la al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana perquè sigui publicada.

Informació extreta de http://xarxanet.org/cultural/noticies/nomenat-el-nou-consell-de-la-cultura-popular-i-tradicional

Comentaris

jaume primer ha dit…
aquests càrrecs són remunerats?
Lo segarreta ha dit…
Tots aquests carrecs de vocals no crec que siguin remunerats. Ara, els que no son en aquesta llista (com presidents o secretaris)...
A mi no em preocupa el que pugui cobrar la gent, sempre que sigui algo proporcional a la feina que fagin.
P.e. Si el president d'aquesta comisió cobra 100€ i no fot ni l'ou, ho torbaria molt malament. Ara, si en cobrés 10000€ i aconseguis crear una xarxa de col·laboració per a que les festes populars poguessin utilitzar una serie de mitjans comuns per a potenciar o millorar les festes, que aconseguis aumentar les aportacions financeres per a les festes... el que fos, doncs ho trobaria perfecte.
Catul ha dit…
Sí, reben "indemnitzacions per
raó del servei per l’assistència a les sessions del Ple, d’acord amb el que estableix la normativa".