Entitats de Cervera: FUNDACIÓ XAVIER PAULES



La Fundació Xavier Paules és una fundació privada, sense ànim de lucre, creada l'any 1997 per Càritas Interparroquial de Cervera.

Objectius.

La Fundació té per finalitat l'atenció al col·lectiu de persones desestructurades i sense hàbits laborals, d'acord amb els programes socials de Càritas.

Per portar a terme aquesta finalitat, la Fundació desenvolupa tot tipus d'activitats laborals adequades per al col·lectiu a qui va dirigida l'acció de la Fundació.

Activitats i Serveis.

  • Recollida de materials recuperables: mobles, electrodomèstics, roba, metalls, etc.
  • Neteja de cases, trasters, patis, pàrquings, etc.
  • Trasllat de mobles, etc.
  • Venda d'objectes recuperats: mobles, electrodomèstics, roa, objectes antics, etc.
  • Venda de productes de Comerç Just.
  • Recollida de cartró comercial i industrial, objectes voluminosos i vidre comercial. (conveni amb el Consell Comarcal de la Segarra).
  • Neteja d'espais públics (conveni amb l'Ajuntament de Cervera).

Projectes.

Curs de jardineria.

El curs de jardineria es va crear l’any 2007 per tal de que la població surti amb uns coneixements laborals específics en l’àmbit de la jardineria. Aquest curs ocupacional de manteniment i conservació d’espais públics s’inclou dins el Programa Dóna Feina que gestiona la Fundació Xavier Paules i que també engloba, el projecte beques i el projecte A tot drap.

Projecte Dóna Feina.

És un recurs d’emergència per aquelles persones que tenen dificultats per accedir al mercat de treball normalitzat. Es fomenta que aquestes persones adquireixin uns hàbits laborals, socials i personals perquè estiguin preparats pel moment que trobin la seva primera feina. Totes aquestes persones reben una remuneració econòmica equivalent al salari mínim interprofessional.

Magatzem Fundació Xavier Paules
Av. Vidal Diné, s/n (polígon industrial)
Telèfons: 973.530.732 - 651.847.878
Horari de vendes: dimarts i dijous de 15h a 18h, dissabte de 10h a 13h

Projecte A Tot Drap.

Va adreçat a persones de 18 a 45 anys, té una durada d’un any i consta de dos tallers: taller de reciclatge de roba i taller de tasques de la llar. A més fan classes de català i reben un beca d’assistència mensual. Els objectius del curs són: impartir coneixements bàsics per facilitar l’aprenentatge d’un ofici i/o reforçar la formació bàsica per tal que després puguin trobar una feina.

Botiga "A tot Drap"
C/ Major, 94
Horari d'obertura: de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 17h a 19:30h (dilluns matí tancat), dissabte de 10h a 13h

Si vols saber més d'aquesta entitat consulta aquí la seva pàgina web.

Imatge: Sala Florensa, juliol 2011.

Comentaris

la taronja mecànica ha dit…
a veure si pinten d'una vegada la barana de ca l'Alfa! ja fa més d'un any que està així... i el color taronja no és al catàleg de colors del centre històric!!!
Joan ha dit…
siguem més o menys creients, la feina que fa càrites és impagable