Del 6 al 10 d'abril, La Mostra d'Igualada · Fira de Teatre Infantil i Juvenil 2011




La 22a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, que es farà del 6 al 10 d’abril a la capital de l’Anoia, acollirà 75 espectacles diferents i 129 representacions. 54 espectacles pertanyen a la programació oficial de La Mostra d’Igualada i la resta corresponen fonamentalment als dos espais d’empresa que s’instal·laran a la ciutat.

La programació oficial compta amb 54 companyies que exhibiran les seves produccions a programadors i a públic general, uns muntatges que s’han seleccionat d’entre les 288 propostes que van presentar-se per participar a la fira. Com és habitual hi tindran cabuda una gran varietat de gèneres: teatre, animació, titelles, clown, màgia, teatre d’objectes, circ, dansa, teatre musical, etc. En total hi haurà una desena d’estrenes i es comptarà amb la presència de cinc companyies emergents.

L’equip de direcció artística de La Mostra d’Igualada, encapçalat per Òscar Rodríguez, ha seleccionat els espectacles seguint criteris de qualitat, nivell artístic, innovació, novetat (que s’estrenin, s’hagin estrenat durant l’últim any o bé que no hagin girat dins el circuit familiar) i connexió amb públics diversos, ja que han de ser aptes per a la programació de les temporades de teatre per a tots els públics d’arreu de les terres de parla catalana. A més, en aquesta edició també s’ha valorat que alguns espectacles siguin menys convencionals i amb un component de risc més elevat, buscant noves aportacions tant de forma com de contingut. Un altre aspecte que s’ha tingut en compte a l’hora de confeccionar la graella de programació és facilitar la tasca dels programadors per tal que puguin veure el màxim possible d’espectacles, per això gairebé tots es representen dues vegades. La fira es desenvoluparà en 11 espais (6 tancats i 5 a l’aire lliure), a més de les cercaviles que itineren pel centre de la ciutat.

Del conjunt de la programació destaca la Companyia de Comediants La Baldufa amb El príncep feliç, un muntatge modern i amb un fort compromís social basat en el conte homònim d’Oscar Wilde. La companyia basca Markeliñe presentarà L’illa desconeguda, un espectacle teatral d’amistat, costums, vaixells i llibertat inspirat en un relat de José Saramago. Gairebé no s’hi utilitzen paraules i té una posada en escena minimalista, però que aconsegueix omplir tot l’espai. Per la seva banda, la Companyia d’Espectacles Pa Sucat, amb El Polzet, fa un important salt cap al risc, entès des de tots els vessants, amb un treball de titelles i música en directe molt contemporani. L’1, 2, 3 poma! de la Cia. Daraomai, guardonat amb el Premi del públic Coup de Foudre 2010 als estivals de Perpinyà, també sobresurt entre el conjunt de la cartellera escènica per la seva sensibilitat, així com Festuc Teatre amb l’espectacle de titelles La princesa i el pèsol i la companyia mallorquina Disset Teatre amb Les fades de la Bella Dorment.

Estrenes i companyies emergents.

D’entre les estrenes ressalten Teatre Nu amb Sopa de Pedres, Teatre Mòbil amb Les Trifulgues dels Germans Garapinyada, Zum-Zum Teatre amb La camisa de l’home feliç i Marcel Gros amb Minuts.

Enguany hi haurà cinc companyies emergents; dues de recent creació i tres més en relació al canvi de públic al qual s’adrecen, és a dir, si abans havien creat espectacles per adults, ara l’ofereixen al públic familiar. Dins el primer grup es troben El Somni del Drac amb l’espectacle de poesia i música Com un mirall i Cíclicus, que presenta l’espectacle de circ del mateix nom, l’última producció dirigida pel desaparegut pallasso i dramaturg Joan Busquets. Pel que fa a les companyies emergents dins el sector de teatre per a tots els públics, hi consten Produccions Essencials (que va fer saltar Calpurnio als escenaris amb l’avalada Cuttlas, anatomia d’un pistoler) amb Cinc contes diferents, El petit Fantàstic (coneguda com El Fantàstic Hardy Freenkel en les produccions per adults) amb Aladdí, i Disset Teatre amb Les fades de la Bella Dorment.

Pel que fa a les companyies de fora del Principat, enguany La Mostra acollirà tres companyies de les Illes Balears (Mariantònia Oliver amb nOu, Disset Teatre amb Les fades de la Bella Dorment i Teatre de la Sargantana - Iguana Teatre amb La Faula!), una del País Basc (Markeliñe amb L’illa desconeguda), una d’Andalusia (Da.Te Danza amb Río de Luna) i una altra de francesa (Compagnie des Zèbres amb Patrik Cottet-Moine).

La Mostra d’Igualada al carrer.

Amb l’arribada del cap de setmana, la fira ampliarà l’oferta i sortirà a l’aire lliure amb La Mostra d’Igualada al carrer. Enguany comptarà amb la participació de tres companyies i un mestre de cerimònies: Pessic de Circ, que sorprendrà els assistents amb un número que farà prendre vida a un Side-car; Sacude, Danza Vertical y Danza Aérea amb Falso Giro 2, en què es combinarà la dansa i l’audiovisual sobre una paret; l’Always Drinking Marching Band, una animada orquestra que amenitzarà la festa, i el pallasso Pep Callau.

Per a més informació: http://www.lamostraigualada.cat

Comentaris