'Del llibre de l’aigua: com a titelles', de Joanpere Massana


Tot just fa un any escàs presentàvem el Pla estratègic de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran que establia les línies directrius sobre les quals havíem de treballar un conjunt de museus que, tot i que diversos en quant a estructura, contingut i abast, ens uneix una mateixa voluntat de viure en i per un territori concret.

D’una banda som del tot conscients, i així ho demostra la tasca realitzada històricament per tots i cadascun dels museus que formem part de la Xarxa, de la necessitat de conservar, estudiar i difondre el nostre patrimoni existent. D’altra banda, però, volíem anar una mica més enllà no només en el disseny de noves activitats, més atractives i que impliquen un treball en equip, sinó també en les nostres atribucions.

Volem crear nous ponts de diàleg entre les institucions museístiques, enteses com a vigies experts del patrimoni, i els creadors que viuen i treballen a casa nostra, entesos amb una doble condició de creadors –amb caràcter universal- i de representants i/o ambaixadors d’un territori propi i comú.

En aquest context es planteja la iniciativa que ara us presentem. Amb l’exposició de l’artista de Ponts, Joanpere Massana, iniciem un cicle que, any rere any, ha de convertir les sales d’exposicions dels diferents museus que conformem la Xarxa en escenari i plataforma de les propostes artístiques actuals amb la ferma voluntat d’esdevenir suport i alhora impuls als nostres creadors.

En aquest cas, l’exposició 'El llibre de l’aigua: com a titelles', de Joanpere Massana proposa un discurs subtil i poètic a través de l’aigua com element conductor, introduint en els arquetips distints elements per que dialoguin entre ells i serveixin per què qualsevol dels espectadors els analitzin i interpretin.

Calendari:

Si vols saber més coses de Joanpere Massana, http://www.joanperemassana.com/

Informació extreta de la pàgina web del Museu Comarcal de Cervera, http://www.museudecervera.cat/

Comentaris