Cases de Cervera: CAL LLOBERES (carrer Major, 26)




Informació extreta del Catàleg de Béns Protegits del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Cervera

Comentaris

segurament un ignorant ha dit…
cal Lloberes no està al costat de la casa dels diables?
Calamunda/Caladominica ha dit…
Aquesta casa va pertànyer a la meva família, quan els pares (Pere Lloberes i Maria Blanch) dels meus avis paterns(Josep Lloberes i Dominica Canosa) van arribar a Cervera abans de la República. Van arribar d'Arsèguel on treballaven al molí vell i com que les condicions eren molt dures i el jornal era curt, van decidir venir a Cervera on al meu rebesavi li van oferir una feina a la carretera N-II, arreglaven el tram fins a Santa Maria del Camí i la meva rebesàvia envasava i venia gasosa a granel, on actualment hi ha el forn de pa del Valls, al carreró de les monges.

Allí van viure amb els seus fills, Josep, Juanita i Maria.

Quan es van casar els meus avis, van comprar la casa del cantó de la casa dels diables, major 83. Nosaltres sempre li hem dit cala dominica, tal com la gent li deia quan teníem la botiga als baixos de casa.

Cal Lloberes la va heretar la tieta del meu pare, la Maria, amb el temps van marxar a viure a Igualada amb la seva germana Juanita, van vendre la casa i van anar a viure amb una casa sense escales ja que aquesta ultima era invalida i li va facilitar molt la vida.

Dels que van viure en aquella casa de la família, encara son en vida la Dominica (98 anys) i la Maria (86 anys).

En fi coses de la vida.

Un altre dia us explicaré l'origen de Ca la Munda....