Tarroja de Segarra ja té bandera!



El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha oficialitzat dues banderes i dos escuts heràldics.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha oficialitzat les banderes de l'Ajuntament de Sant Martí el Vell i l'Ajuntament de Tarroja de Segarra, i els escuts heràldics de l'Ajuntament de Gurb i l'Ajuntament de Torregrossa.

L'Ajuntament de Sant Martí el Vell ha assumit una bandera municipal que consisteix en un fons verd fosc amb un bàcul de bisbe groc i una espasa blanca d'empunyadura groga, atributs del patró local, sant Martí.

L'Ajuntament de Tarroja de Segarra ha assumit una bandera municipal que consisteix en un fons groc amb una torre vermella, en referència al nom del municipi, i dos cards de tres flors vermells, que simbolitzen la senyoria dels Cardona.

Pel que fa als escuts, l'Ajuntament de Gurb ha assumit l'escut heràldic municipal, que consisteix en un fons de gules (vermell) amb un mont somat d'un castell d'argent (blanc) acostat de dos monts floronats d'or (groc) i sobremuntat de tres estrelles també d'argent (blanc). En aquesta proposta el castell sobre un mont representa el castell feudal de Gurb, bressol i primera possessió del llinatge del mateix nom, els monts floronats simbolitzen els altres Gurb, castlans del castell, i les estrelles són elements tradicionals amb què s'identifica el municipi.

Torregrossa també ha assumit l'escut heràldic municipal, que consisteix en un fons de gules (vermell) amb una torre d'argent (blanc), senyal parlant, propi i tradicional del municipi, i dos monts floronats d'or (groc), senyal dels Montsuar que, entre els segles XIV i XVII, van tenir la jurisdicció en aquesta localitat.

Consulta aquí la Resolució del Departament de Governació.

Informació i imatge extreta de gencat.cat

Comentaris

joan matiner ha dit…
no sé si l'actual bandera de Cervera o l'escut estan malament i s'haurien de canviar
seny ha dit…
La heràldica no evoluciona. Aquests escuts i banderes (com molts) no semblen d'avui. Els heràldistes són gent molt maniàtica...
El dimoni Cucarell ha dit…
Maniàtica?
Si ni s'hi han trencat el cap amb la bandera de Tarroja! L'han deixat igual que a l'escut...