La #bruixa de l'AQUELARRE #Cervera @aquelarre_cerve



Pictograma de la bruixa de l'Aquelarre. Autor: Bep Dalmases

"La bruixa de l'Aquelarre no és pas una figura extreta de cap dels passatges de terror. És per això que el carreró de les Bruixes és l'únic carrer de la ciutat que accepta acollir, en els seus inicis, la iniciativa i condicions dels joves que res tenien a veure amb l'esperit maquiavèl·lic que sovint acompanya les bruixes. Tot i haver estat Cervera cap de jutjat on s'hi havia sentenciat més d'un procediment contra la bruixeria, aquest fet i l'entorn bucòlic tampoc són la font d'inspiració de les bruixes de l'Aquelarre.

La bruixa de l'Aquelarre és una bruixa alegre, simpàtica, extrovertida, que dóna corda a la festa des d'una marginalitat, bellesa i etilisme escèptics que gens alteren el seu comportament. Sovint sembla extreta d'un conte infantil de fades, amb tota la picaresca que emmetzina innocentment el somrís dels adults.





Aquesta bruixa que inspira inicialment l'Aquelarre té, però, alguns canvis dins de la mateixa progressió de la festa. L'entrada del GREPP afavoreix l'aparició d'una bruixa més severa, més bella i més agressiva, la qual ja disposa d'una trama argumental pròpia dins el seguici del mascle cabró..."


Text extret del llibret "Aquelarre de Cervera", de diversos autors, editat l'any 1997 pel Centre Municipal de Cultura de Cervera i l'Associació Segarra Actualitat

Fotografia extreta de la pàgina web de la festa de l'Aquelarre, http://www.aquelarre.cat

Comentaris