Alguna cosa es mou...


Benvolguts companys i companyes de foc,

Tenim a bé fer-vos arribar la convocatòria per a la propera Assemblea General Extraordinària de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, que tindrà lloc el proper dissabte dia 15 de maig de 2010, a 2 quarts de 6 de la tarda en primera convocatoria i a les 6 de la tarda en segona, al Casal d'Entitats del carrer Marc Mir número 15 (davant de la Fonda Neus) de Sant Sadurni d'Anoia, amb el següent:

ORDRE DEL DIA:

  1. Acreditació de les colles assistents.
  2. Lectura i aprovació de l'acta anterior.
  3. Altes i Baixes.
  4. Real Decreto por el que se aprueba el Reglamento de artículos pirotécnicos.
  5. Pla formatiu per donar compliment al nou Real Decret.
  6. Properes actes de reinvindicació contra l'estat francès.
  7. Precs i preguntes.

Nota: Aquelles entitats que no disposin de CD de les Jornades de Seguretat, podran sol.licitar-lo durant l'acreditació.

Podeu consultar més informació a http://www.diables.cat/

Alforja, 26 d'abril de 2010.

Comentaris

lo geperut ha dit…
quan surt el reglament?
Lo Carranquer ha dit…
EL 30 D'ABRIL EL CONSELL DE MINISTRES APROVARÀ LA TRANSPOSICIÓ DE LA DIRECTIVA EUROPEA SOBRE PIROTÈCNIA.

Sembla ja definitiu que el Consell de Ministres del divendres 30 d'abril aprovarà el "Real Decreto del Reglamento de Artículos Pirotècnicos i Cartucheria", més conegut com a Transposició espanyola de la Directiva del Parlament Europeu 2007/23/CE que tot i pretendre regular la posta en el mercat d'articles pirotècnics, va significar una fuetada a les activitats de la cultura tradicional amb pirotècnia, fins al punt que han significat la prohibició de diables i bestiari a la Catalunya Nord. Culminarà així un llarguíssim procés d'incertesa i negociacions però començarà una nova etapa que obligarà a totes les entitats de bestiari que utilitzin pirotècnia a una adaptació ràpida i total a la nova realitat que ens marcarà la nova llei.

Encara no coneixem els detalls d'aquesta nova llei. Però com que hem estat part en la negociació si que tenim una idea de cap on aniran alguns dels trets que ens afecten. En aquest sentit, podem avançar ja que posa especial èmfasi en el paper del cap de colla i les seves responsabilitats com a tal. I també en la formació de tot el col·lectiu que participi en un correfoc, ja que caldrà disposar d'una titulació específica i qui no en disposi no podrà participar. Hi haurà un període d'adaptació d'uns mesos per tal que tothom pugui aquesta formació i des de les federacions (Bestiari i Diables) ja s'hi està treballant. Altres aspectes que variaran serà el tema de permisos en alguns casos. Però caldrà un estudi a fons de la llei (força complexa per cert perquè el Ministerio de Indústria ha aprofitat per refondre en una sola totes les lleis relatives a pirotècnia i cartutxeria) i esvaïr els dubtes que puguin sorgir de la seva interpretació i aplicació.

--------------------------------------------------
http://bestiari.cat/