"Hi ha un risc elevat de no tenir enllestida la transposició de la directiva europea per la data prevista..."

Reproduïm sota aquestes ratlles el correu electrònic que, amb el títol "El 4 i el 6 de novembre", el senyor Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, ha adreçat a totes les colles de diables del país per raó de la celebració el proper divendres 6 de novembre, en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, d'una Jornada Tècnica adreçada als tècnics municipals, amb el títol "La transposició de la directiva europea de pirotècnia".

Benvolguts amics i amigues del foc,

Aquests dies som a la recta final del procés de Transposició de la directiva europea sobre productes pirotècnics. Des de primers de setembre, des del Ministerio de Indústria a Madrid ens manifesten avançar en la resolució d'al·legacions que de tot arreu els van fer arribar aquest estiu. També les que vàrem trametre des de Catalunya conjuntament municipalisme, associacionisme i govern. És un procés lent, que no dubto a qualificar de feixuc. Sortosament, al país hem mantingut l'alerta necessària, bé sigui en clau de manifestació -recordem la convocatòria a Barcelona a primers de setembre!- o més lúdicament ara a l'octubre, amb aquest innovador correfoc nudista a Llorenç del Penedès.

El cas és que en el plec d'al·legacions presentades a l'agost també vàrem sol·licitar formalment una audiència al Ministerio per explicar les nostres propostes. I bé, finalment, hem rebut la resposta formal que ens convida el proper dimecres 4 de novembre a ser a Madrid. Hi anirem representants del mateix grup de treball que des de gener funciona i que, en clau de consens nacional, ha elaborat les al·legacions. I estic convençut que si bé no tornarem amb el text definitiu -tot indica que hi ha un risc elevat de no tenir enllestida la transposició de la directiva europea per la data prevista- sí almenys que disposarem d'informació formal sobre com avança.

Sigui com sigui, com que des de fa molts mesos érem conscients de l'interès que genera aquest tema, i tenint en compte les possibles repercussions que la transposició de la directiva tindrà en l'organització de les festes amb pirotècnia en el futur, des de la Fira Mediterrània s'ha organitzat una Jornada tècnica adreçada als tècnics municipals el matí del divendres 6 de novembre, a Manresa. Tot just farà dos dies que haurem tornat de Madrid. Per això, us convido a assistir a la jornada en la que amb Izaskun Astondoa, avançarem els resultats d'aquest procés i analitzarem les conseqüències que previsiblement tindrà pels ajuntaments en la gestió de les festes de foc.

Tot i que des del CPCPTC estem fent un esforç de difusió de la jornada, igualment us agrairem que feu extensiva la invitació als tècnics municipals dels vostres municipis fent-los arribar aquest missatge. Al capdavall, no només us animo a venir a la jornada sinó que us agraeixo la disposició de tos aquests mesos. I em comprometo a mantenir-vos ben informats de la fase resolutiva d'aquest Reglamento amb un objectiu últim: aconseguir mantenir viu el nostre patrimoni festiu.

Rebeu una salutació ben cordial,

Ramon Fontdevila i Subirana

Per veure el programa de la Jornada Tècnica cliqueu aquí.

Imatge: http://bestiari.cat/ImatgesQueFem/EscultorsFontdeviladiscurs-1.jpg

Comentaris

la diablessa emprenyada ha dit…
Encara diran que no han tingut temps!!! que han estat fent aquests darrers 4 anys per la cultura del foc??? RES, RES DE RES.
cervereta de vergós ha dit…
Malgrat que(a la meva manera de veure)el Fontdevila,fa el que pot,a nivell politic,estic molt decepcionat dels nostres eurodiputats que la van cagar molt greument,i després de la lentitud dels politics i governants del nostre país.
Si no s'hagues fet la moguda de Berga,dubto que els nostres governants i politcs(per cert,bastant mediocres) s'haguessín bellugat amb tanta"celeritat".
Calamunda ha dit…
Aquest de la pajarita es un fals amb totes les de la llei, nomès fa que dir mentides i ho han fet tot a ultima hora.

Encara tindrà collons de dir que les alegacions a la transposició les ha fet ell!

Fontdevila dimissió!
el cris ha dit…
Llopi,estic totalment d'acord,però no m'hi imagino l'anterior director del centre de promoció,el Ferran Bello(bastant impresentable,també)en aquest "merdé".
No s'habia la diferencia de una sevillana amb el focs de sant Joan!