El Griu d'Artesa de Lleida convoca pel 4 de juliol el 1r Festival d'Enceses de Bestiari de Catalunya


Aquesta convocatòria inèdita, limitada enguany a 10 colles, tindrà lloc el dissabte 4 de juliol a Artesa de Lleida, i pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir el bestiari de foc, tot exhibint les millors i més potents enceses, que facin espurnejar d’allò més les nostres bèsties, un dels símbols de la nostra identitat com a poble.

Bases del concurs:

  1. El nombre màxim de bèsties que podran participar al 1r Festival d’Enceses serà de 10.
  2. Cada grup que vulgui participar cal que enviï, el nom de la colla, el nom de la bèstia, telèfon de contacte i e-mail a la següent direcció de correu: elgriu-artesadelleida@hotmail.com .
  3. La data màxima per inscriure’s serà fins el 31 de maig de 2009.
  4. Els participants al Festival d’Enceses, també participaran a la 4ª Trobada del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya d’Artesa de Lleida, que se celebrarà el mateix dia 4 de juliol. Per la qual cosa, es realitzarà una plantada de bèsties a les 6 de la tarda, on es duran a terme les activitats pròpies de la 4a Trobada de Bestiari, als efectes ja es repartirà el programa d’actes.
  5. L’equip de cada bèstia participant serà d’un màxim de 10 components.
  6. El jurat serà escollit per l’organització, amb un màxim de 5 membres i un mínin de 3, més un secretari sense dret a vot. I estarà composat per gent lligada al món del bestiari i de la cultura.
  7. El jurat valorarà els següents aspectes: la bellesa plàstica de les enceses, i la posada en escena.
  8. Es faran un total de 3 enceses de competició, amb l’ordre que fixi l’organització, i haurà una quarta encesa conjunta de totes les bèsties com a cloenda de l’acte.
  9. L’acte es realitzarà a la plaça Major d’Artesa de Lleida, serà amenitzat per un conjunt musical i dirigit per un presentador que s’encarregarà de donar a conèixer a les colles participants.
  10. Cada grup tindrà les següents ajudes: 0,26 € per km d’anada i tornada des de la seva localitat i per a 2 vehicles, 200 € per pirotècnia, sopar per a totes les colles. Si la colla fos de molt lluny, disposaran d’allotjament per a la colla.
  11. “PREMIS GRIU” a les millors enceses : 1r premi de 1000 €, 2n premi de 800 € i 3r premi de 600 €.

Els actes s’emmarquen dins de la festa major d’Artesa de Lleida, motiu pel qual a la cloenda del Festival d’Enceses hi haurà gresca fins a la matinada.

Imatge: El Griu d'Artesa de Lleida, a http://picasaweb.google.com/lh/photo/cxIBUa3jJzBn2YBIivSrfA

Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, http://www.bestiari.cat

Comentaris

jaume primer ha dit…
si no vaig errat penso que es va comentar que la Colla Infantil i el Carranco hi participaven
astarot junior ha dit…
De fet a l'agenda,posa que actuen aquest dia el Carranco i la colla infantil.
Anònim ha dit…
La griu d'Artesa,el més pur estil de la Dolors Sans.
pere botero ha dit…
Algun cop havia vist que en algun lloc es feia concurs de ceptrots (maces grans), però en cap cas d'enceses de bestiari. Sembla una bona iniciativa.