Dissabte, a Igualada: FIRAFOC 2009


Aquest dissabte 25 d'abril tindrà lloc al Museu de la Pell d'Igualada FIRAFOC 2009, la primera fira professional del món del foc i l'espectacle pirotècnic, organitzada per Fira d'Igualada i el Grup Mal Llamp d'Igualada en el seu 20è aniversari.

Pretén ser una fira dirigida a professionals del sector i un punt de trobada per a constructors de bestiari, asseguradores, pirotècnies, fabricants d'estris de foc, colles de diables i dracs, federacions, programadors de espectacles pirotècnics, i tota la gent que vulgui saber com funciona i com es viu l'apassionant món del foc a casa nostra.

La fira estarà distribuïda en diferents seccions segons la temàtica dels expositors, amb els seus corresponents estands i, especialment encarada a un públic de caire professional, que vulgui conèixer les novetats del sector, i com a punt de trobada entre proveïdors, programadors, i grups d'espectacle.

Paralelament a la fira, es faran una seguit de conferències i demostracions pirotècniques, completant així un programa d'actes complert i, creiem que interessant per tothom.

Horaris:

  • 10 del matí. Obertura.
  • 11 del matí. Presentació de la Fira a càrrec de Maria Enrich, regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada. Conferència "Necessitat i riscos dels reglaments a la festa", a càrrec del Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.
  • 2/4 de 1 del migdia. Demostració d'extinció d'incendis, a càrrec de l'Escola d'Emergències, Prevenció i Seguretat de Catalunya.
  • 2 de la tarda. Dinar.
  • 4 de la tarda. Conferència "Jornada territorial sobre l'anàlisi de riscos dels grups de foc", a càrrec de Pere Casellas.
  • Durant la tarda. Diferents demostracions de pirotècnia.
  • A partir de les 8 del vespre. Tancament de la fira i realització de proves de pirotècnia per part de les colles que s'hagin inscrit durant el dia.

Per a més informació: www.mal-llamp.com

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
FiraFoc d´Igualada es revela com una cita de futur per al sector català de la pirotècnia
********************************************

El Grup de Diables Mal Llamp ha organitzat aquesta trobada pionera i única a Catalunya, amb demostracions i espais de debat

F.M. / IGUALADA El Museu de la Pell d´Igualada va acollir ahir, durant tot el dia, centenars de persones en el marc del FiraFoc, una trobada pionera dedicada al sector de la pirotècnia en les festes populars. La diada no només va tenir espectacles i àrees de negoci, sinó que també va tenir visites com la del director del Centre de Cultura Tradicional, Ramon Fontdevila, que va oferir una xerrada sobre un dels temes estrella de l´àmbit: la directiva europea sobre pirotècnia.

FiraFoc ha arribat de la mà de Mal Llamp, el grup de diables de Santa Caterina d´Igualada, que ha celebrat els seus vint anys convocant aquesta trobada, un espai per a constructors de bestiari, asseguradores, pirotècnies, fabricants d´estris de foc, colles de diables i dracs, federacions o programadors d´espectacles pirotècnics. L´èxit va somriure als organitzadors des de primera hora, quan ja van començar a desfilar centenars de persones en l´horari destinat al vessant professional.

L´equip organitzador subratlla la seva voluntat que aquesta edició hagi estat -a més de la previsible part festiva per a tot el col·lectiu que viu les festes de foc- una trobada del món professional. Joan Vilanova, membre dels Mal Llamp, constata la «bona sensació que s´han endut els expositors. Hem realitzat enquestes i d´aquí a uns dies podrem fer valoracions globals, però és viable que es pugui repetir». Els fabricants de pirotècnia han sortit amb bon regust de boca i això farà possible, segons els organitzadors, que «d´aquí a dos anys» torni la fira. Aquesta periodicitat és la més ajustada al ventall de novetats del mercat, que es renova per part dels fabricants habitualment en un bienni.

_______________________________
http://www.regio7.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009042600_26_27733__Comarques-FiraFoc-dIgualada-revela-cita-futur-sector-catala-pirotecnia