Fer de macer a Cervera: un honor, un caramel o un càstig?


El passat 12 de gener la Junta de Govern de la Paeria de Cervera acordava cedir la gestió de la barra de la Festa Major del Santíssim Misteri a qualsevol entitat sense ànim de lucre de Cervera que hi estigui interessada, que ho sol·liciti abans del 23 de gener, i que ...

"... a canvi de la cessió de la gestió de la barra de la Festa Major del Santíssim Misteri, l'entitat que gestioni la barra s'haurà de fer càrrec del càtering (begudes) de l'orquestra del dia 6 de febrer i del grup de versions del dia 7 de febrer que actuaran al pavelló, del servei de seguretat del pavelló polivalent del dia 7 de febrer de 2009 i haurà d'aportar dues persones que el dia 5 de febrer faran de macers a les completes i el dia 6 de febrer faran de macers a l'ofici".

No tinc paraules...

Imatge: Xavi Martí -arxiu Carranquers-, Anada a Ofici, diumenge de la Festa Major del sant Crist 2008

Comentaris

Anònim ha dit…
Vist en aquests termes,es clar que es un castig.
Ho trobo vergonyós,ser de macer ha de ser un orgull i no una clausula per quedat la barra del bar de la festa major...
Anònim ha dit…
Quina barbaritat! El Carcasona que s´ho faci mirar! No es pot jugar d'aquesta manera amb els símbols i les tradicions!!!
Anònim ha dit…
A no ser que es consideri la possibilitat d'exercir de macer com a un atractiu més per agafar la Barra de la FM.
Posem per cas: jo tota la vida he vulgut ser macer; m'he mogut per diverses associacions de Cervera i he entrat en "contacte" amb la societat civil i la classe política, però no he estat mai prou explícit a l'hora de mostrar la meva il·lusió i ningú ha caigut en què jo podria ser un bon macer. Quan em pensava que totes les vies estarien acabades, ara tindria l'opurtunitat de ser-ho! Arrossegaria una entitat sencera en una quimera com portar una barra, només per donar-me el gust d'anar vestit com un patge amb les sabates de xarol...
Anònim ha dit…
Jo ho deixaria fer a 2 persones i que passin el relleu de pares a fills, com s'havia fet antigament.
Aquets és el problema per no tenir un bon protocol a Cervera i les timbales tancades al museu!!

en fi per llogar-hi cadies.
Anònim ha dit…
Encara veurem els del Txacolí fent de macers...
Anònim ha dit…
Amb aquesta desició es demostra la poca importància que te la cultura popular per aquest ajuntament.

Com pot el Paer en Cap autoritzar aquesta barbaritat?
No hi ha cap tipus de sensibilitat.
Millor guardar el vestits al museu i esperar que algun dels representants del poble cregui en les tradicions. Penso que això es un insult a tots els que fins ara han representat a la ciutat fen de macers.
Anònim ha dit…
Crec que fets d'aquest tipus han de servir perquè la nova associació Seny Major tiri endavant i d'una vegada s'estableixi un protocol de Festa Major a Cervera. Per cert, dos macers bons també serien el Pallargues i el Berenguer! Uns incondicionals al pavelló polivalent a l'hora de recollir dp d'algun concert!
Anònim ha dit…
"voleu dir que quede algun "CATALÂ" amb nocions i sentiment de la "Cultura Popular Catalana" dins la "PAERIA", Crec que ha sigut invaida per essers d'un altra "GALAXIA" que tal i com afirme el MONTILLA de POLONIA "JO VISC AQUI"(sols i viuen però no tenen res a veure amb el poble, cultura i tradicions catalanes), sòn uns mers "Mercaders" que volen prostituir la cultura a canvi de....... ?
Anònim ha dit…
Cerverins, sort que pensava que fer de macer era un honor!?
Per cert, com és que el Carcassona porta a terme lo dels macers? No tenim una Regidoria de Cultura? Els macers són de l'ajuntament i si algú se n'ha de fer càrrec és cultura. El regidor és un altre que el de festes: és diu Juli Lago. Me n'oblidava. Es paga un regidor i la seva secretària de cultura perquè el vagatge de cultura del poble és pugui resumir en tres aspectes:
1. Muntar el cicle de teatre (cada cop més pobre perquè s'ha estirat més el braç que la màniga).
2. Enviar els diners al museu perquè la Carme faci el pugui i rasqui subvencions de la Generalitat perquè no es cansa d'intentar-ho. ( Quan és realitza l'acte el representant de cultura sempre hi és: en el moment de la foto).
3. Donar uns diners al CMC perquè gent sense ànim de lucre treballin amb quatre calerons amb l'excusa que l'ajuntament aporta ja prous diners a la cultura. ( Que la feina la facin els altres. Com més llibres a publicar = més fotos).
Bé, si algú troba alguna altra activitat que ho digui.
Així doncs, recapitulant:
1 Regidor + 1 secretària= Cicle de teatre. Dos sous ben amortitzats.
Perdó, me n'oblidava. La Isagoge també la munta cultura. Impressionant la progrmació de la Isagoge 2008! Els hi deu faltar temps per preparar-la...

Cervera, algun dia veurem la llum!

L'Astarot de veritat.
Anònim ha dit…
Quanta raó tens Astarot de la veritat. Com deien per aqui d'alt i tu mateix, la Paeria la formen un conjunt de persones elegides pel poble.
Jo no vull a aquestes persones que tenen tan poca sensibilitat.
Podem fer algun vot de censura?

Estaria bé, ja que els fotriam tots a fora.
Anònim ha dit…
Us equivoqueu tots! Els macers és un tema de protocol que depèn d'alcaldia.
Anònim ha dit…
DONCS TÉ MES COLLONS LA COSA!
Anònim ha dit…
Penso que el problema es que la regidoria de festes el tindria d'agafar el mateix regidor que el de cultura,entre el Carcassona i el Lago hi ha un abisme,diguem que tenen sensibilitats diferents.
Penso que no es de rebut criticar tant durament al Lago,es veritat que la Blanca va deixar el llisto força alt,però aleshores no s'havia fet res en cultura,hi sobretot hi havia més diners que ara.
Penso que l'isagoge dels dos ultims anys han quedat prou dignes fen servir la imaginació,ans al contrari que la festa major(anem a l'orobitg a veure que hi ha...)el castell de focs i el teatre,així també ho puc fer jo de regidor de festes!
A i un altra quan la coral ginesta fa un concert,el Lago també surt a la foto,ah!per què es cantaire!
Anònim ha dit…
Collons!amb el pressupost que hi havia,fer l'isagoge aquest any va ser un autentic miracle!