Acte de commemoració del 70è aniversari del bombardeig a la ciutat de Cervera



Demà dimecres 3 de desembre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la sala d'exposicions del Museu Comarcal de Cervera un homenatge a totes les víctimes de la nostra ciutat que van patir el bombardeig aeri de l'aviació franquista del 3 de desembre de l'any 1938, exactament demà farà 70 anys (veure notícia publicada a 'Lo Carranquer' el 25-10-2008).

L'acte, organitzat conjuntament per la regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera i el Museu Comarcal de Cervera, consistirà en una audició a càrrec de Xavier Roig, professor de grau professional del Conservatori de Música de Cervera.

Informació facilitada per la regidoria de cultura de la Paeria de Cervera, cultura@cerverapaeria.cat

Comentaris

Anònim ha dit…
I a les 12 del migdia, toc d'alerta des de el Campanar, tal com és feia durant la guerra quan venien els espanyols/alemanys/italians a bombardejar!
Anònim ha dit…
2008 - 1938 = 70
Anònim ha dit…
rectificat!
haurem de repassar les matemàtiques...
gràcies per la correcció!
Anònim ha dit…
70è aniversari del bombardeig a Cervera

El 3 de desembre del 1938, a les 12.57 hores (hora franquista), 7.000 quilos de bombes van caure al damunt de la ciutat des de la torre de Jaume Camps, dita torre Ferran, fins al Centre Obrer, colpint els dos objectius que perseguien: un dipòsit de munició a la torre de Jaume Camps i la fàbrica de material de guerra que ocupava diversos edificis amb entrada i sortida de la carretera de Tàrrega (avui avinguda Catalunya) i del carrer Victòria.
La Paeria i el Museu Comarcal han organitzat actes per commemorar i retre homenatge a les víctimes d’aquest atac franquista sobre la nostra ciutat:
-A les 11.57 hores d’avui, dia 3 de desembre, els campaners faran el toc d’alarma amb les campanes de l’església de Santa Maria per recordar que, tal dia com avui de fa 70 anys, va començar un fort bombardeig sobre la ciutat que va provocar unes 40 persones mortes i unes 60 de ferides.
-Una vegada hagi acabat el toc d’alarma, la major part dels centres educatius de la ciutat es concentraran al pati de l’escola per fer un minut de silenci per a retre homenatge a les víctimes. Tot seguit, es procedirà a llegir dos textos a càrrec del mateix alumnat. Un primer en què es detalla les característiques d’aquest bombardeig aeri del 3 de desembre de 1938 i elsegon és un relat de Frederic Gómez Gabernet del dia 3 i 4 de desembre que explica com va transcórrer i què va passar aquell dia tan inesborrable per a la ciutat de Cervera. Com a punt final de l’acte, l’alumnat procedirà a la lectura dels noms i cognoms de les víctimes identificades per a recordar-los per sempre en la nostra memòria.
-Finalment, a les 19 hores, tindrà lloc al Museu Comarcal una audició a càrrec de Xavier Roig, professor de grau professional del Conservatori de Cervera, juntament amb la lectura de poemes i els relats de Frederic Gómez Gabernet.

________________________________________
http://www.cerverapaeria.com/main.asp?pag=inicial&id=inicial