Diumenge, el Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug


El diumenge 31 d’agost, a 2/4 d'11 del matí, a la petita població de Castellar de n’Hug (el Berguedà) començarà el penúltim dels Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans, d’aquesta temporada. L’hora prevista d’acabar és a les 2 del migdia.

En arribar el dia del concurs, aquesta bonica i airosa població situada dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, es transforma en un centre ple de bullici on hi assisteixen els aimadors de la ramaderia, del gossos que la vigilen i de la natura d’alta muntanya. Cada any en aquest lloc s’hi apleguen les més destacades figures del món pastoral i el nivell dels pastors i dels gossos que hi competeixen és dels més alts. En els últims anys el públic assistent ha sobrepassat les 7.000 persones.

El Concurs Internacional de Gossos d’Atura és molt antic a Catalunya i ha anat prenent importància fins al punt d’acceptar la participació de pastors d’indrets diversos dels Països Catalans, de l’Estat i de l’estranger. Consta de dues proves eliminatòries, en les que es valora l’obediència del gos quan passa per un carreró marcat per banderoles; quan suaument fa entrar les ovelles en un cercle assenyalat davant del pastor i, posteriorment, les fa passar per un portell. En la segona prova, el gos va a buscar el ramat i seguint les instruccions del pastor el fa entrar dins d’una cleda.

Altra informació: http://www.gossosdatura.com/; http://www.concursgossosdatura.com/; Tel. Salvador Juncà: 93.825.70.40; Ajuntament: 93.825.70.50

Imatge: http://www.lacoloma.com/rcs/coloma3.jpg

Informació facilitada per la Confederació d'Agrupacions de Cultura Tradicional Catalana (CaCTc), cct@cct.cat

Comentaris

Unknown ha dit…
Bones, sóc una viafranquina adoptada a cambrils des de fa unsquants anys. Avui buscant fotos de la Festa Major he arribat al teu blog i la veritat és que ha estat una alegria. Quan tingui més temps ( avui faig maletes per anar cap a Vila) llegiré tots els vostres articles. Ja eseu linkats a la meva lliscta de blogs. Felicitats.