'CARROS DE FOC': 55 km d'alta muntanya i 9.200 m de desnivell acumulat





A l'estiu de 1987 uns quants guardes de la zona van decidir fer la travessa Pallars-Aran-Ribagorça d'una tirada, en un sol dia. Algú la va anomenar Carros de Foc. I des d'aleshores, sigui hivern o estiu, quan algú fa la travessa durant el dia, la brama corre de refugi en refugi tan de pressa com el vent creua les collades: avui passen els Carros de Foc!

Ara, força anys més tard de la primera Carros de Foc, la travessa es continua fent, cada vegada per més gent, i potser és això el que ens porta a animar a excursionistes, muntanyencs i corredors a conèixer aquestes muntanyes i a premiar, després, tots aquells que acaben una prova tan dura com els Carros de Foc.

Pallars, Alta Ribagorça y Vall d'Aran, El Pallars, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran són les comarques que contenen una de les zones de més bellesa dels Pirineus: el Parc Nacional d'Aigües Tortes i Llac de Sant Maurici.



La travessa transcorre per zones d'alta muntanya a una altitud mitjana de 2.400 m. El desnivell aproximat acumulat és de 9.200 m i el recorregut, d'uns 55 kms. L'itinerari està marcat com ho estan habitualment els camins d'alta muntanya, és a dir, amb fites.

Descobrir aquests paratges ha estat de sempre un dels objectius de la majoria de muntanyencs. Potser per això, a la zona van anar apareixent refugis amb la idea de facilitar aquestes travesses que, amb el pas del temps, a més, s'han arribat a convertir en part del paisatge. Així, ara podem trobar-hi un total de nou refugis guardats que ens permeten recórrer la zona fent diverses combinacions d'itineraris. Per fer el recorregut bàsic calen entre 5 i 7 dies.

Per a més informació: http://www.carrosdefoc.com/intro-cat.htm

Imatge: http://www.cuentatuviaje.net/reportajes/pirineos/imagenes/carrosdefuego/mapa-carros.jpg i http://www.apeu.net/en/fonesc/aigues_tortes_(carros_de_foc)-44.jpg

Croquis extret de http://www.gronze.com/croquis/carros-de-foc-cat.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Com anar a Montserrat...
Anònim ha dit…
9600 mtres de desnivell acumulat.
Quantes vegades he de pujar la costa de la capelleta de sant Magí per fer el mateix desnivell?