Curs de pessebres


La secció de cultura popular del Centre Municipal de Cultura de Cervera amb la col·laboració de l’Associació de Pessebristes de Cervera i la Segarra, organitza un curs de pessebres, que anirà a càrrec de Jaume Terribas.

El curs tindrà lloc els dies 16, 23 i 24 de novembre i el 7 de desembre de 7 a 9 del vespre i el dia 6 de desembre d’11 a 13.00h a l’Auditori Municipal de Cervera.

El preu de la inscripció és de 5 euros (4 euros els subscriptors del CMC) i s’ha de fer al Centre Municipal de Cultura, del dilluns dia 12 al dijous dia 15 de novembre (carrer Major, 115, 2n; per telèfon: 973 530 488 – 690 756 472; o bé per correu electrònic: cultura@cmc-cervera.cat).

Imatge: http://www.ciutatoci.com/festes/images/i06/pessebre_2006_p1010006_r470.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Ja fa anys que no fem el pessebre a casa.
Anònim ha dit…
El Caganer és una de les figures més populars dels pessebres nadalencs, sovint amagada en un racó, on fa les seves necessitats a l'aire lliure i amb tota la calma del món. Vestit, generalment, amb camisa blanca, pantalons foscos i barretina, té un posat que fa riure menuts i grans.

'Cagador', 'home que caga', 'home que fa les seves feines': també amb aquests noms es coneix aquest personatge, que a vegades es representa, així mateix, fumant amb pipa, que li dóna un aire parsimoniós, desentès dels esdeveniments que l'envolten.

L'origen de la tradició del Caganer, arrelada sobretot al Principat, sembla que se situa al tombant dels segles XVII-XVIII, en ple Barroc, un moviment cultural i artístic que es caracteritzava per un realisme exagerat. Ara, de bon principi la figura del Caganer no era pas exclusiva del pessebre. De fet, s'han trobat rajoletes ben antigues que el representen i romanços que s'hi refereixen.

Sigui com sigui, aquest personatge ha perdurat fins als nostres dies, qui sap si per la creença que posar-lo al pessebre portava bona sort i alegria, i no posar-l'hi portava malastruga.
Anònim ha dit…
És la primera veu d'aquesta entitat. Una altra! No sé qui parlava que a Cervera n'hi ha més d'un centenar d'entitats. Déu n'hi do!