Joan Porredon exposa a la cafeteria 'Tastalletres' el seu nou treball, 'SCISÍFQUIMICS. Cardadors de llana'




El fotògraf cerverí Joan Porredon presenta durant els mesos de febrer i març a la cafeteria llibreria Tastalletres de Cervera l’exposició “SCISÍFQUIMICS. Cardadors de llana”.

Cardadors de llana
 

Amb el Joan hem evocat sovint les pells curtides dels indis nord-americans del segle XIX, per explicar els «efectes» del col·lodió humit... Els mateixos indis que eren reacis a ser retratats perquè consideraven que la fotografia tenia el poder de robar-los l’ànima.

Desconec si els “cardadors de llana” s’han enfrontat al mateix procés amb algun temor d’aquest tipus, però en el seu cas m’atreviria a dir que la llegenda s’ha fet certa, perquè les fotografies del Joan tenen la capacitat de “robar l’ànima” del retratat i de treure a la llum tota la seva potència interna, aquella essència que aflora, nua i definitiva, quan desapareix tota superfície.

L’essència del cardaire humil de la llana, del que no vol gallejar i que fa feina en silenci de manera tan honesta com necessària. Són els que “no volen sortir a la foto”; personatges de pedra picada a prova d’inclemències de tot tipus, indestructibles com els marges segarrencs, sovint poc visibles, però que ens marquen el camí...

Maria Garganté



Informació extreta de https://www.facebook.com/events/415766495248454/?source=1

Comentaris