La moneda 'Sikarra' i l'estela romana dels Prats de Rei on diu 'Municipium Sigarrensis', primers vestigis de la història del català




La moneda amb la inscripció 'Sikarra' i l'estela romana de Prats de Rei on diu 'Municipium Sigarrensis' apareixen com a primer fet de la línia del temps dels 300 fets lingüístics, històrics, polítics i socials de la història del català.

'300 fets de llengua'

Al llarg de la història, el català ha passat per grans dificultats, però les ha superat i ha estat capaç d’afrontar importants reptes que l’han convertit en una llengua moderna i de prestigi. 

'300 fets de llengua' és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística per divulgar la història del català de manera lúdica.

Amb un enfocament que combina diversos suports, formats i mitjans, els 300 fets són, alhora, un concurs participatiu, un joc de taula, un relat per a les xarxes i els mitjans de comunicació i un llibre. 

Els continguts han estat elaborats per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració dels professors d’història de la llengua Joan Martí i Castell (Universitat Rovira i Virgili) i Josep Moran (Universitat de Barcelona). L’enigmista i escriptor Màrius Serra i el dissenyador de jocs Oriol Comas són els creadors del joc i del concurs. El disseny és de Lupagrafics.

Accedeix a la Línia del temps de la història del català

 


Comentaris