27 de maig, a TV3 · Marató per la pobresa.

Davant l'evolució de la crisi i com està afectant la nostra societat, TV3, Catalunya Ràdio i La Fundació La Marató de TV3 tiren endavant una acció excepcional: la Marató per la pobresa.




Un únic programa.

La Marató per la pobresa és una marató puntual que es farà el 27 de maig, presentada per Antoni Bassas i Agnès Marquès sota el lema "Que ningú es quedi fora de joc". El programa combinarà la divulgació i la sensibilització amb l'entreteniment: reportatges, entrevistes amb testimonis, voluntaris, professionals de les entitats i experts, accions al plató i connexions amb les activitats.

En definitiva, volem mostrar les moltes cares de la pobresa al nostre país a partir de persones en situació de risc o d'exclusió social i també a partir de la feina de les entitats que des de fa temps treballen transversalment en aquest terreny.

Sensibilització i mobilització.

Segons les últimes dades conegudes, la taxa de risc de la pobresa afecta gairebé un 20% de la població adulta de Catalunya i un 23,4% dels infants i joves. Per això, la Marató per la pobresa vol divulgar, sensibilitzar i mobilitzar la societat perquè aculli totes les iniciatives d'entitats i persones que vulguin ajudar els que ajuden.

Rigor i transparència.

Els 20 anys d'experiència de La Marató de TV3 ens aportaran la qualitat, la transparència i el rigor per recaptar fons, que serviran per finançar projectes socials centrats en l'assistència, l'habitatge, la inserció sociolaboral i la infància.

També a Internet.

La preparació de la Marató per la pobresa es pot seguir a través del blog del programa i el Facebook i el Twitter de La Marató.

Catalunya Ràdio.

El dia de la Marató per la pobresa, Catalunya Ràdio emetrà un programa especial de 9 a 1 del migdia, conduït per Sílvia Còppulo, amb testimonis i experts sobre l'exclusió social i la pobresa. Una programació que donarà el relleu a la marató televisiva.

Actes a la comarca de la Segarra.



Per a més informació: http://www.tv3.cat/maratopobresa

Comentaris

Ricard ha dit…
La iniciativa és lloable i tinc la seguretat que es tractarà el problema de la pobresa amb tota la prudència que requereix un tema tan "pelut". Ara bé, no puc deixar de pensar que una mica aquesta diferència de classes en la que ens trobem ens l'estem buscant nosaltres solets amb el mòdel de societat existent i els polítics que triem.
Som depenents de l'estat del costat que ens està xuclant la sang?
Permetem que s'emportin fins l'últim cèntim de Catalunya i nosaltres mentres anem fent maratons per la pobresa. Segurament es farà una recaudació de molts mils d'euros...lectura des de les Espanyes: no deuen anar tan escanyats com diuen si encara en tenen per donar als pobres. Potser seria més convenient trobar solucions per a que una família pugui deixar d'anar als menjadors socials que no pas injectar diners a aquest menjador.
"Regala-li un peix a un pobre i l'alimentaràs un dia. Ensenya-li a pescar i l'alimentaràs tota la vida"