Acte de benvinguda a les campanes restaurades



Dimecres 30 de març, a 2 quarts de 8 del vespre, al Museu Comarcal, tindrà lloc l'acte per presentar la restauració efectuada a les campanes Trinitat i Onzena. Després quedaran exposades al Museu, fins al 16 d'abril, on es podran visitar: de dimarts a dijous (de 2 quarts d'11 del matí a 2 de la tarda), divendres i dissabte (de 2 quarts d'11 del matí a 2 de la tarda, i de les 5 a les 7 de la tarda) i diumenge (de 2 quarts d'11 del matí a 2 de la tarda).

El dia 4 de gener es van iniciar els treballs de restauració de la campana Trinitat, que tenia una esquerda d’uns 12 centímetres, amb el seu desmuntatge, la baixada del campanar i el posterior trasllat a la localitat alemanya de Nördlingen, on l’empresa especialitzada Hans Lachenmeyer ha reparat el bronze esquerdat.

El descens es va efectuar amb una grua i personal especialista de l'empresa 2001 ·Tècnica i Artesania, SL, de Massanassa (Horta Sud, País Valencià). Es va aprofitar per fer un repàs de la capçalera que subjecta la Trinitat al seu finestral (refer la fusta, substituir les femelles o altres elements que podien estar en mal estat...). També van baixar la campana l’Onzena, que es van endur al seu taller de Massanassa, on ha estat ajustada i contrapesada correctament.

  • Trinitat (1879): Bronze de 0,97 metres alçada; 0,99 de diàmetre i 3,11 de circumferència. Repica en tocs per festes de barris, en el del Bilandó i en el general acompanyant les grans.
  • Onzena (1826): Bronze de 0,72 metres d’alçada; 0,66 de diàmetre i 2,07 de circumferència. Repica en els tocs de mort, festa per un barri i en el general acompanyant les grans.

Informació extreta de la pàgina web de la Paeria de Cervera, http://www.cerverapaeria.cat

Comentaris