Adéu a l'Any Amades!

Al llarg de l'any 2009, i en motiu del cinquantè aniversari de la mort del folklorista barceloní Joan Amades i Gelats (1890-1959), l'associació cultural homònima ha promogut un seguit d'activitats arreu del país per a recordar, reivindicar i promoure la seva figura, d'una importància cabdal per a la compilació, recull i difusió de la cultura popular catalana i on sobresurt de manera molt especial el 'Costumari Català' (1956).

Durant aquest any, doncs, tot tipus d'entitats, persones i col·lectius, han realitzat actes per acostar-se a la seva figura en motiu de l'efemèride, amb l'adhesió de gairebé 600 entitats de diferents àmbits segons informa l'Associació Cultural Joan Amades. Avui 17 de gener, coincidint amb el dia de la seva mort, tindrà lloc a diferents poblacions catalanes un darrer acte simbòlic d'homenatge, a les portes de diferents ajuntaments amb una enlairada col·lectiva de globus i la lectura del manifest de l'Any Amades.

Des de Lo Carranquer ens afegim a aquest esdeveniment amb la publicació d'un auca sobre la seva vida i figura -amb text de Ramon Cuéllar i Sorribes i dibuixos de Hugo Prades-, i que es pot trobar a la pàgina web http://www.rodolins.cat

Text extret de http://www.omnium.cat/ca/noticia/cloenda-de-l-any-amades-a-diferents-poblacions-catalanes-3898.html

Comentaris

I des de la xarxa, com no podia ser d'una altra manera, també ens apuntem a la cloenda d'aquest magnífic any d'homenatge a Joan Amades. Comencen a sortir vom bolets els articles escrits en honor seu.

Gràcies per afegir-vos a l'homenatge!