El periodista Josep Castellà es jubila després de tota una vida professional dedicada a Ràdio Tàrrega



El veterà periodista de Ràdio Tàrrega, Josep Castellà, es jubila després de 53 anys al servei de l’emissora, dels quals els darrers 12 ha tingut cura dels serveis informatius.

Castellà va iniciar el seu lligam amb Ràdio Tàrrega el 1956, dos anys després de la seva fundació, participant en el programa 'Hablamos de Cultura' i fou membre de l'aplaudit quadre de veus de l'emissora, un elenc que radiava obres de teatre dramatitzades i adaptacions de pel·lícules. Als anys 70 va substituir el seu pare, Josep Castellà Formiguera, en el conegut espai 'Latidos de la Ciudad', en què es feia un repàs de l'actualitat local. Altres programes on Josep Castellà deixà la seva empremta foren 'Pantalla Abierta', dedicat al cinema, o el magazín 'Usted, la Radio y Nosotros', al costat de Josep Maria Gràcia. A partir de l'any 1997, i ja Ràdio Tàrrega com a emissora municipal (92.3 FM), Castellà s'encarrega dels butlletins informatius, acumulant fins ara en aquesta darrera etapa 3.800 programes i 11.400 hores d'emissió. Malgrat la seva jubilació, Castellà passarà al grup de col·laboradors i conduirà un espai cultural titulat 'Tancant el Cercle'.

Incorporació d'Aleix Cruz

Paral·lelament, des del dia 5 d'octubre és el jove periodista Aleix Cruz l’encarregat de tractar a Ràdio Tàrrega les notícies referents al municipi i el conjunt de la plana de Lleida (Informatius a les 12:30 i 19 h., i butlletins horaris). D’altra banda, val a dir queRàdio Tàrrega (92.3 FM) compta amb una audiència acumulada de 9.000 oïdors segons revela la 4a. onada del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, seguiment basat en una mostra anual de 40.000 individus que permet obtenir dades amb precisió estadística comarcal.

Nou web de Ràdio Tàrrega

L'emissora municipal Ràdio Tàrrega ha posat en marxa el seu nou lloc web, http://www.radiotarrega.cat/, el qual amplia continguts i al·licients per als internautes. L’estructura de la pàgina principal permet tenir accés fàcil a totes les informacions que s'elaboren a la redacció de l’emissora, ja siguin de Tàrrega o de les comarques de l’Urgell, la Segarra i el Pla d’Urgell. El site també posa a disposició dels oïdors virtuals un apartat de ràdio a la carta mitjançant el qual es poden escoltar tant les diferents notícies emeses als butlletins com totes les entrevistes i seccions del magazine matinal De boca en boca.

Així mateix, aquest podcast conté els programes musicals especialitzats de la graella: 'Kandy Pop' amb Marc Roselló (indie), 'Directes' amb Aleix Cruz (gravacions en viu), 'Escoltant Sardanes' i 'Germanor' amb Carles Vall i Josep Maria Castelló (món sardanista) o 'Te’n recordes' amb Josep Maria Gràcia (nostàlgia). De cost zero, http://www.radiotarrega.cat/ ha estat confeccionat per la pròpia plantilla de l'emissora mitjançant la nova eina telemàtica que l’Ajuntament de Tàrrega ha posat a l'abast de les entitats i associacions locals per crear els seus llocs web personalitzats, centralitzats al portal http://www.tarregae.org/.

Font: http://www.ajtarrega.es/noticies.html?id=763

Comentaris

temps passats... ha dit…
I pensar que fa uns anys existia Ràdio Cervera...
remember ha dit…
Amb la bona radio,que s'havia fet a Cervera,i va arribar un individu que va comprar els drets i la va enfonsar,
Ans al contrari de Tarrega,en aquest sentit desgraciadament,ens passen la ma per la cara.
Anònim ha dit…
A mi no me l'han passat mai la mà per la cara els de targa!
Ja en tindran cura de fer-ho!
el cris ha dit…
Soc cerverí de socarrel,però en aquest sentit,anys endarrera,l'ajuntament de Targa va tenir una sensibilitat en aquest tema,en que per desgracia no vam tenir aquí a Cervera.
En aquest sentit no se si dir que els de Targa ens vam passar la ma per la cara,però.....
CADENA TRETZE ha dit…
Ràdio Cervera si, però de qualitat! Els últims anys feien llàstima quan només posaven música enllaunada, i alguna vegada se'ls havia d'avisar perquè saltava el CD. Els millors records són aquells concursos del cap de setmana en que et podia tocar un gelata a Cal Agustí.
Anònim ha dit…
i els diumenges al matí podies demanar cançons i dedicar-les!