PAUPATERRES 2008 - 11è Festival Internacional de Ritmes Ètnics de Tàrrega


Tàrrega esdevindrà un gran aparador de les músiques mestisses els propers dies 18 i 19 de juliol amb la celebració de l'onzena edició del Paupaterres - Festival Internacional de Ritmes Ètnics, el qual després d'una dècada ja té consolidat el seu caràcter referent.

Enguany, el qualificatiu d'internacional està més justificat que mai, ja que el cartell inclou propostes dels continents europeu, africà, asiàtic i sud-americà, aquest últim amb rellevant presència. És l'edició del Paupaterres que obre més fronteres alhora que amplia notablement l'oferta d'activitats paral·leles, com el cabaret-circ de l'ONG Pallassos sense Fronteres, així com el ventall de col·laboradors, incorporant el cicle Diversons d'Obra Social "la Caixa". El certamen entra així en una nova etapa que es reforça també amb un canvi d'ubicació: es deixa el Camp dels Escolapis i es trasllada al Càmping Municipal, que proporciona un espai més ampli i còmode. L'Ajuntament de Tàrrega potencia així aquest recinte per a usos lúdics i culturals.

Exponent de 'la world music'

L'11è. Paupaterres no perd ni una engruna del seu esperit fundacional: difondre les músiques del món (world music) i d'arrel tradicional, fent-se ressò de les últimes novetats quant a ritmes de fusió. Amb vocació multicultural, acosta el folklore vital i colorista al gran públic sota un atractiu embolcall de festa. Una catorzena de formacions desfilaran pels escenaris del recinte: el divendres 18 serà el torn dels Kilema (Madagascar), Duorixà (Afro-Brasil), Zulú 9.30 (Catalunya) i La Pegatina (Catalunya), mentre que el dissabte 19 actuaran Bikimel (Catalunya), Laboratorio de Samba (Brasil), Dhoad (Índia), Raspa (Colòmbia) i Caspian Hot Dance (Est d'Europa). El cartell es completarà amb les agrupacions del Cabaret de Circ de Pallassos sense Fronteres, les eliminatòries del Concurs Sona 9, el mercadet ètic i els sopars de gastronomies foranes. L'entrada és gratuïta.

Per a més informació: http://www.paupaterres.cat/

Font: http://www.tarrega.cat/noticies.html?id=404

Comentaris

Anònim ha dit…
I gratis!!!
Anònim ha dit…
No se si enguany es fa el Figarock.
Anònim ha dit…
sí, el 9 d'agost, com sempre a la Figuerosa