Comencen les obres al nucli històric de #CERVERA · #AquelarreCervera #DijousGras #CarretilladaFMCervera






Amb els treballs d'aixecament del vell paviment del carrer Sant Domènec es van iniciar les obres del projecte de l'1,5% Cultural, que preveu la rehabilitació de set carrers del nucli històric de la ciutat, el tram urbà del camí de Sant Jaume. 

Es tracta de les obres més importants que s’executen a la ciutat els darrers anys, ja que al projecte de l’1,5% Cultural s’afegeix la urbanització dels carrers Barcelona i Barbacana, en el marc dels ajuts del Pla de Barris. 

Els treballs han començat als trams del carrer Sant Domènec i el carrer General Güell. Les obres comporten que estigui tancat l’accés de vehicles a la plaça Major, la plaça Santa Maria, el carreró de Santa Maria, la plaça del Fossar i el carrer Sant Domènec. 

Les obres les executa l’empresa ACSA, Obres i Infraestructures SAU i Construccions Llabrés Feliu SL, per un import d’1.504.707 euros. S’actuarà als carrers General Güell, plaça Sant Miquel, carrer Santa Anna, plaça Santa Anna, carrer Sant Domènec, plaça Sant Domènec i carrer Sant Magí. En aquests vials es rehabilitarà el paviment, que serà a un sol nivell i de pas per a vianants, tot i que es permetrà el trànsit rodat als veïns i als vehicles d’abastiment dels comerços. 

Canvis en la circulació dels vehicles al  nucli antic

Els veïns podran accedir amb vehicle a la plaça Major per la plaça Santa Anna i el carrer Major, amb un comandament que els facilitarà la Paeria per obrir la pilona de l’inici del carrer Major. Les persones amb mobilitat reduïda podran accedir a la plaça Major en horari de 9 a 11 hores pel carrer Major (horari d’accés vehicles càrrega i descàrrega) o trucant a la Policia Local (Tel. 902 101 999).

Quedarà tancat el pas de vehicles de la plaça Major cap a la plaça Santa Maria, el carreró de Santa Maria, la plaça del Fossar i el carrer Sant Domènec. De la plaça Major els vehicles podran sortir pel carrer Estudi Vell, que canviarà el sentit de circulació i anirà de la plaça Major cap a la plaça del Portalet.

L’accés a peu dels veïns als seus habitatges estarà garantit en tot moment durant l'execució de les obres.

La Paeria ha habilitat el camí del Castell com a via alternativa d’accés per als veïns de la zona afectada per les obres quan aquestes afectin el tram del carrer Sant Magí i la plaça Sant Magí. En els propers dies es crearà una nova zona d’aparcament davant del Castell, on podran aparcar una quinzena de vehicles.

A totes les persones (no veïns dels carrers afectats) que hagin d’accedir a la Plaça Major es recomana aparquin els seus vehicles a l’avinguda Duran i Sanpere i s’accedeixi a peu.


Informació extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris