El @MuseudeCervera adquireix el quadre “Anunciació” del pintor Bernat Amorós




El quadre va ser adquirit per subhasta el passat 21 d’octubre a través de la Generalitat de Catalunya, procedent d’una col·lecció particular.

Es tracta d’una obra atribuïda a Bernat Amorós, pintor daurador documentat entre els anys 1653 i 1687, i que tenim documentat a la ciutat de  Cervera ja que el 1687 va rebre 22 lliures per a una pintura sobre tela amb la Immaculada Concepció,  que es custodia al Museu des del 1914. No és l’única obra d’aquest pintor que hi ha a Cervera; a la residència Mare Janer es conserva una sèrie de 4 pintures de temàtica religiosa que mostren totes les característiques estilístiques d’aquest autor.

Amb aquesta nova adquisició, el Museu completa i millora el fons de pintura d’època moderna i es posiciona per poder treballar, en un futur, com un dels referent de l’art barroc català.

En la presentació, la directora del Museu de Cervera, Carme Bergés, ha explicat que “l’obra forma part d’una sèrie de cinc quadres més, també de temàtica religiosa, que procedeixen d’una col·lecció particular. Va ser primer el Dr. Miralpeix qui va atribuir aquests quadres al pintor Bernat Amorós, i ara el Dr. Joan Yegüas, conservador del MNAC, ha dut a terme l’estudi del catàleg d’obres d’aquest pintor i ha resseguit el pelegrinatge dels quadres. Sembla ser que formaven part de la col·lecció d’art de la casa Cal Segarra de Tàrrega, on van arribar com a regal de casament fet per l’arquitecte Marc Soler, d’origen manresà, igual que Bernat Amorós”.

El Museu de Cervera publicarà en el proper número de la revista Capcorral els resultats d’aquest estudi. També, de cara al maig de l’any vinent, el Museu prepara una exposició monogràfica sobre el pintor que mostrarà, a més dels dos quadres conservats al Museu, els quatre que formen part de la sèrie conservada actualment a la Residència Mare Janer, i que procedien de l’antic Col·legi dels Jesuïtes ubicat a la mateixa casa.


Informació extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris