.@Margeners @Xicots i @Bandarres completen una magnífica diada castellera a la #fmCervera





Aquest passat diumenge 27 de setembre del 2015 els Margeners de Guissona hem actuat a Cervera en motiu de la seva Festa Major per tercera vegada. És una actuació que ens fa especial il·lusió per tractar-se de la capital de La Segarra i tan aprop de casa, i per tant és una actuació molt important dins dels nostre calendari.

En aquesta ocasió ens van acompanyar dues colles que últimament estan en molt bon estat de forma. Per una banda els Xicots de Vilafranca, colla que ja va venir ara fa 2 anys a Cervera i que aquesta temporada ha carregat el seu primer 3de9f del seu historial, i per l’altre els Castellers de Poble Sec, colla de Barcelona que aquesta temporada ja ha descarregat el 4de8 en tres ocasions.

Tot i que el cel va estar amenaçant pluja fins l’hora de començar i que hagués portat l’actuació a dins de l’església com ja va passar la temporada passada, el temps ens va respectar durant tota l’actuació i la vam poder realitzar a la pl. Major com estava previst.

L’actuació va començar amb una mica de retard degut a que l’ambulància va arribar una mica tard, fet que va fer que les colles decidissin suprimir els pilars d’entrada.

Vam començar l’actuació els Margeners de Guissona. I a primera ronda ho vam fer amb un castell que agrada molt a la colla i molt espectacular pel públic com és el 3de7 per sota. Un castell que va pujar d’una forma molt correcta, demostrant que li tenim la mida presa i molta confiança. No en va va ser el sisè descarregat de la temprada. En segona ronda venia el plat fort del dia per part de la colla de la Segarra, la torre de 7. Aquesta temporada ja en portàvem dues de descarregades, però no la fèiem des del maig a Mollerussa. La torre va pujar bé de mides i molt segura, però en el moment de la carregada hi va haver una petita sotragada que va fer patir una mica. Però fruit de la gran feina feta a assaig, es va poder parar i descarregar sense més contratemps. Per la tercera ronda vam fer un 4de7a que des del principi es va veure que l’hauríem de treballar. Malament de mides i molt tremolós durant tota la seva execució, va costar de descarregar el 4. I quan semblava que la feina ja estava feta, el pilar va patir un parell de sotragades que van fer que quedés en carregat quan l’enxaneta del pilar ja havia sortit.

Per la seva part, els Xicots de Vilafranca van realitzar en la primera ronda un 3de8 molt plàcid, demostrant que li tenen la mida presa. En segona ronda van fer una plàcida torre de 7. I per tancar les rondes de castells van fer un 4de7a sense cap història.

I els Castellers del Poble Sec, segurament amb menys camises de les desitjades degut a que en les últimes setmanes havien apretat força per les Festes de la Mercè, van fer els 2 castells bàsics de 7 (el 3 i el 4 de 7) i un 5de6 en tercera ronda.

A destacar que en la ronda de pilars els Xicots de Vilafranca van fer un pilar de 6. Va ser el tercer de la seva història, estructura que han descarregat per primera vegada aquesta temporada. Per part dels Castellers del Poble Sec i dels Margeners de Guissona van fer cada colla un pilar de 5. I els Xicots van fer també un vano de 5, és a dir, un pilar de 5 voltat per dos pilars de 4 de forma simultània.

Amb aquesta gran actuació els Margeners de Guissona encarem el tram final de temporada, que ens ha de portar el 31 d’octubre a poder fer una grandíssima actuació per a la nostra Diada. Els assajos i les actuacions que queden fins llavors marcaran el camí.
  • Margeners de Guissona: 3de7ps, 2de7, 4de7a c, p5
  • Xicots de Vilafranca: 3de8, 2de7, 4de7a, p6, v5
  • Castellers de Poble Sec: 3de7, 4de7, 5de6, p5


Informació facilitada pels Margeners de Guissona, premsa@margeners.cat 

Comentaris