Estrena de la restauració de l'església de #SantAntoni · #Cervera #fmCervera @MuseudeCervera




Coincidint amb la Festa Major del Sant Crist, Cervera va inaugurar les obres de restauració de l’església de Sant Antoni, on està ubicada la imatge del Crist, una talla del segle XIV, i va reobrir l’activitat eclesiàstica i de culte d’aquest temple. 

La data de l’estrena fou molt adequada, ja que la Festa Major sempre és una referència d’actes importants, encara que hi resten alguns detalls que properament s’aniran enllestint. 

La restauració va consistir en tres fases. La primera de neteja i consolidació de la façana, la segona d’eliminació de les humitats de la part baixa a tot l’entorn de l’església i la tercera de canvi del paviment que amb el pas del temps havia quedat bastant deteriorat. En aquesta última també es va incloure el pintat general, la instal·lació elèctrica, el cancell i la major part d’equipaments. 

Als treballs de pintura es van afegir uns frescos al presbiteri on hi ha representades les imatges de la Mare de Déu i de Sant Joan, que antigament ja hi havien estat però foren destruïts durant el període de la Guerra Civil. 

El divendres 25 de setembre els tècnics de la restauració van fer una àmplia explicació de tots els processos que han fet possible el resultat, seguint sempre el més fidel estil del que havia estat l’església en l’antiguitat. Ramon Padullés ha estat l’arquitecte; Ramon Pijuan, el restaurador; Alba Cuñé, l’artista dels frescos; i Carme Bergés, la historiadora. 

El dissabte 26 el bisbe de Solsona, Xavier Novell, va beneir les obres i va administrar alguns sagraments. Va donar gràcies a Déu i a tots els que havien possible aquesta millora. 

El diumenge 27, la Corporació Municipal, acompanyada pels elements festius de la ciutat, participava a l’ofici i tancava el reguitzell d’autoritats que han volgut ser presents en aquesta estrena. La ciutadania en general han aprovat aquesta restauració i s’han felicitat per veure com aquestes obres han arribat a la seva fi. 


Informació i imatge aportat per Joan Riu (Parròquia de Cervera)

Comentaris