Els #PastoretsdeCalaf preparen el seu 90è aniversari · #Calaf #Pastorets




Tot just encetada la tardor i passades les calorades de l’estiu, a Calaf es comença a treballar, un any més, en els Pastorets.

Aquesta serà una temporada de pastorets ben especial pels calafins i per tothom que estima les tradicions, el teatre, el Nadal i l’espectacle. Aquest any es celebra el 90è aniversari de la primera representació dels Pastorets de Calaf, una data important per convidar a tothom a participar-hi, a venir a Calaf, a gaudir d’un magnífic espectacle de Nadal i en definitiva a dir: Aquest any Calaf, la Capital dels Pastorets!!!

Aquesta setmana han començat les primeres trobades amb els més de 200 actors i tècnics que fan possible encetar una nova temporada de pastorets. Treball, vestuaris, guions, assajos i noves propostes fan que a Calaf tothom ja en parli.

I de nous projectes, per aquest any d’aniversari, no en falten. Els responsables els van desgranar, un per un, en la presentació que es va fer el dissabte ala tarda al Casal de Calaf.

Els pastorets del 90è aniversari tindran un nou director, el Josep Garriga, calafí de tota la vida i vinculat als pastorets des de ben petit, on encara actua fent el paper d’en Jeremies. També es renova una part dels decorats millorant-ne l’espectacularitat, ja si està treballant.

L’apartat musical es renova completament amb un nou enregistrament i edició de la música dels Pastorets de Calaf. L’autor de la música original dels pastorets, escrita expressament, és del prestigiós compositor Mn. Valentí Miserachs i Grau que ha completat, revisat i adaptat aquesta obra de l’espectacle actual de la qual se’n farà un enregistrament de qualitat que serà incorporat a les representacions dels pastorets de forma permanent. L’enregistrament es farà amb la participació de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i el Cor ARSinNOVA.

Així doncs, aquest any s’incorporarà una banda sonora única, amb una interpretació i qualitat actuals per fer lluir tant la composició com l’espectacle d’un dels millors pastorets de Catalunya, els Pastorets de Calaf.

També s’està treballant en l’elaboració d’un atractiu programa d’activitats paral·leles per a la commemoració del 90è Aniversari, de les quals se’n podrà gaudir durant tota la temporada de pastorets: Jornada Tècnica de Pastorets, Jornades Gastronòmiques de Pastorets i exposicions sobre la dilatada vida dels Pastorets de Calaf.


Informació extreta de http://www.veuanoia.cat/?p=16116

Comentaris