L’Aula de Sons. Escola de música tradicional de Lleida, participa al I Encuentro de Músicas Tradicionales del Pirineo





L’Aula de Sons. Escola de música tradicional de Lleida, participa avui dissabte, dia 5 de setembre, al I Encuentro de Músicas Tradicionales del Pirineo, que se celebra durant els dies 3, 4, 5 i 11 de setembre a Graus ( Osca ).

L’Aula de Sons, durant el matí, realitzarà un cercavila pels carrers de Graus, on farà sonar músiques tradicionals amb els instruments que s’ensenyen a l’escola: l’acordió diatònic, la gralla, el timbal, el flabiol, la tarota. En aquest cercavila també participaran músics d’altres indrets i nacions com són Ribatònic (Catalunya), Gaiteros de Tierra Plana, Chundarata (Aragó), Ministrils de l’Obach (Aragó), Alarifes de San Martín de Teruel (Aragó), Cobla Ribagorçana (Aragó) , Irmandade de Gaitas (Galícia).

Justament abans d’aquest cercavila els músics bretons Yannig Marchegay, Lannig Richard i Maëla Auffret hauran fet a la Plaça Major un taller de danses i músiques de la Bretanya, activitat oberta a tothom.

Durant la tarda tindrà lloc un cercavila conjunt de tots els participants. Com a cloenda de la trobada hi haurà un concert  on s’interpretaran músiques dels llocs d’origen dels músics participants, i on l’Aula de Sons de Lleida portarà les músiques del nostre territori a Graus, capital de la Ribagorça aragonesa.


Informació facilitada per auladesonslleida@gmail.com 

Comentaris