#Guissona gaudeix d'una magnífica diada castellera de Festa Major · @margeners @bordegassos @castcornella

 




Guissona (La Segarra).- 5 de setembre, data assenyalada al nostre calendari i no és per menys, és la nostra Festa Major! Una de les actuacions més importants de la temporada i on sempre portem en cartera els nostres millors castells. En aquesta ocasió ens acompanyaven els nostres padrins, els castellers de Cornellà, i els Bordegassos de Vilanova que s’estrenaven a casa nostra, ja que era la primera vegada en la seva història que actuaven a Guissona.

Els Margeners de Guissona vam ser els encarregats d’obrir plaça i ho vam fer amb el cinc de set, era el segon de la temporada, tot i que per les sensacions que transmetia semblava que en portéssim més de descarregats. Després del primer castell i d’haver superat els nervis inicials lògics d’una gran diada, encaràvem la segona ronda amb un dels castells que més ens agrada a la colla, el tres de set aixecat per sota, Castell que fa esclatar i emocionar a tots els seguidors i castellers que es troben a plaça. El tercer castell marró de la jornada va ser el quatre de set amb el pilar, tot i que l’estructura es va anar obrint i deformant durant la carregada del quatre, el castell es va poder descarregar sense cap problema.

Els Bordegassos de Vilanova van obrir la seva ronda de castells descarregant un còmode dos de set que no va comportar cap complicació. El domini de l’estructura fa pensar que en les dates pròximes podrem veure la torre pujada damunt d’un folre. Els de la camisa groc terrós van seguir la diada descarregant el cinc de set i el quatre de set amb el pilar. En ambdós casos, castells molt consolidats i que permetien tancar una actuació amb tres castells de la gamma alta de set.

Els nostres padrins, els castellers de Cornellà, segurament amb menys camises de les desitjades, van completar els dos castells bàsics de 7 i els van acompanyar amb el dos de sis. Estructures que tenen més que consolidades i que treballen per pujar-hi ben aviat un pis més.

L’actuació s’ha donat per finalitzada amb la ronda de pilars; els de la camisa marró vam realitzat dos pilars de cinc simultanis i deu pilars de tres que han servit per donar protagonisme a qui s'ho ha guanyat, els de Vilanova un pilar de cinc on van estrenar la terça i els liles van acabar la seva actuació amb un pilar de cinc i posteriorment, amb dos pilars de quatre.

Tot seguit arribava el moment de celebrar la gran diada que havíem fet i la millor manera de fer-ho era cantant tot junts la nostra cançó i acompanyats de l’estimada farola. En acabar el toc de vermut que ens oferien les gralles i tabals de les tres colles, es va fer l’entrega d’obsequis a les colles que ens havien acompanyat en un dia important per nosaltres. La celebració seguia amb el sopar i la festa posterior a la fàbrica dels somnis.

Sabem que la clau de l’èxit es troba en ser-hi tots tant assajos com a actuacions, per tant, no falleu aquest últim tram que encara ens queda molta feina per fer.

Margeners de Guissona: 5de7, 3de7ps, 4de7a, 2p5, 10p4
Bordegassos de Vilanova: 2de7, 5de7, 4de7a, p5
Castellers de Cornellà: 3de7, 4de7, 2de6, p5, 2p4


Informació facilitada pels Margeners de Guissona, premsa@margeners.cat  

Comentaris