Llibres: 'LES BRUIXES' de Roald Dahl · #bruixeria #witches




De ben segur que hi ha moltes coses sobre les bruixes que t’agradaria saber però que mai t'has atrevit a preguntar, com ara si existeixen, com són, si fan encanteris... Totes les respostes a les teves preguntes són a Les bruixes, de Roald Dahl. Aquest llibre fantàstic t'explica amb tota precisió com pots distingir una bruixa d’entre la gent que t'envolta perquè, segons assegura, les bruixes no només viuen als contes, sinó que n’hi ha per tot arreu! 

Roald Dahl et dóna algunes claus perquè distingeixis amb facilitat aquestes bruixes de carn i ossos. Són prepotents, abusen del seu poder i no tenen sentit de l’humor, és a dir, que no les veuràs riure mai. Els encanta fer veure que en saben molt de tot, encara que només sigui de façana. A més, odien paraules com ànima o sentiments perquè són molt fredes. Són molt pitjors que qualsevol bruixa de conte, com la de Hansel i Gretel o la de la Blancaneus.

Per si no fos prou, al llibre (que gairebé és com un manual) hi ha un llistat de les Cinc Grans Categories de Bruixes que es poden comptar:
  1. La Clàssica, també coneguda com la "De cucurutxo i escombra", que actualment es troba en un procés d’extinció.
  2. La Solapada, més coneguda com "Bruixa de saló". Tot i que semblen encisadores i que diries que no matarien una mosca, són de les més perilloses!
  3. La del Nas Corbat. És la més fàcil de reconèixer, perquè la inconfusible forma del seu nas la delata. Si, per casualitat, té una berruga al nas o a la mandíbula, tremola!
  4. La Bruixa Jove, Bruixeta o Aprenent de Bruixa.
  5. La Calva.

A més, el narrador t'adverteix dels perills que suposa cadascuna d’aquestes Cinc Categories de bruixes i, com a exemples d'alguns d'aquests perills, t'explica les seves pròpies experiències personals amb aquests éssers indesitjables. Per exemple, et conta com va ser convertit en ratolí i com, amb l'ajuda de la seva àvia, va decidir eliminar totes les bruixes del món. 

Fitxa bibliogràfica
  • Data de publicació: 04/07/2013
  • 208 pàgines
  • ISBN: 978-84-15853-97-8
  • Codi: 10035895
  • Format: 13 x 19,5 cm.
  • Presentació: Rústega sense solapes
  • Editorial: Estrella Polar
  • Col·lecció: BIBLIOTECA ROALD DAHL (EP)


Extret de http://www.petitaxarxa.cat/saps_que/interior.php%3Fid=34194.html

Comentaris